Florin Cîţu preia mesajul lui Klaus Iohannis privind reformele din justiţie: Este rolul ministrului să împingă aceste proiecte de la spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu, Barna si Stelian Ion FOTO: Guvernul Romaniei
Florin Citu, Barna si Stelian Ion FOTO: Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu a afirmat că este de acord cu afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind nemulţumirile legate de tergiversarea desfiinţării SIIJ şi a modificărilor la legile justiţiei.

„Sunt de acord cu domnul preşedinte în cam totul, ideea este că noi avem aşteptări de la miniştri, avem obiective. Până la urmă, eu am spus de fiecare dată şi la coaliţie: haideţi să stăm la masă, să discutăm, să găsim cea mai bună soluţie. (..) Mergem înapoi să găsim soluţia. Obiectivele noastre sunt aceleaşi: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei. Trebuie să recunoaştem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluţie. Dar, până la urmă, trebuie să mergem să căutam această soluţie şi bineînţeles că este rolul ministrului Justiţiei să vină şi să împingă aceste proiecte de la spate”, a declarat premierul. 

Florin Cîţu a făcut apel la dialog pentru găsirea soluţiilor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor coaliţiei.

„În continuare, vor avea susţinerea mea şi când vor găsi o soluţie eu voi merge pe acea soluţie. (...) Ministrul Justiţiei are un rol important în tot acest angrenaj”, a completat premierul.

Klaus Iohannis a precizat, într-o declaraţie de presă la Comana, că sunt multe lucruri care nu funcţionează în coaliţie şi a dat drept exemplu tergiversarea desfiinţării SIIJ şi a modificării legilor justiţiei. "Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei - nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucru. Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Stelian Ion, după criticile preşedintelui: Blocajul vine din coaliţie şi Parlament. Reacţia USR

Deputat PNL: Ministrul Justiţiei nu înţelege că e la putere. Desfiinţarea SIIJ bate pasul pe loc şi nici legile justiţiei nu sunt gata

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite