Florin Cîţu, dat în judecată în SUA pentru o datorie de aproape 7.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO UPT
Florin Citu FOTO UPT

La 6 ani după plecarea din SUA, actualul premier Florin Cîţu a fost chemat în judecată în instanţa din Iowa pentru o datorie neplătită de peste 6.600 de dolari de pe un card de credit, potrivit Mediafax. Cazul a fost respins temporar pentru că actualul premier nu a fost de găsit la acel moment, iar firma de recuperare nu a mai redeschis ulterior procesul civil.

Premierul Florin Cîţu a fost chemat în judecată pentru o datorie de 6.698,73 de dolari pe un card de credit deschis la unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii, după ce banca a vândut creanţele unei firme de recuperare, scrie Mediafax. 

Potrivit sursei citate, firma i-a cerut lui Florin Cîţu 9.755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate. Actualul premier a fost însă de negăsit. După 3 luni şi jumătate firma a mai cerut alte trei luni pentru a-l localiza şi a-l informa cu privire la proces. Firma în cauză l-a căutat pe actualul premier la adresă, în bazele de date la care era abonat, în agende telefonice, pe internet, în sistemele de înregistrare ale alegătorilor, a proprietăţilor şi în evidenţa populaţiei. Firma a angajat chiar şi un investigator, însă nici el nu a reuşit să îl găsească pe Florin Cîţu. 

El a fost citat şi de grefierul instanţei să se prezinte la proces sau să răspundă acuzaţiilor, în caz contrar, fiind avertizat cu privire la pronunţarea unei hotărâri împotriva lui, mai precizează sursa citată. 

După 7 luni de la chemarea sa în instanţă, judecătorul respinge temporar cazul, iar firma de recuperare nu mai redeschide procesul civil. 

După 13 ani de la acest eveniment, premierul a declarat într-o conferinţă de presă că nu ştie despre ce este vorba. „Nu am nicio explicaţie, chiar nu ştiu despre ce este vorba”, a răspuns premierul într-o conferinţă de presă. 

Citeşte şi Evenimentul din SUA, povestit de premier: Nu pot să duc 7-8 beri. Ştiu că am băut îndeajuns să depăşesc limita legală

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite