Florin Cîţu îi cere lui Klaus Iohannis să demareze „Pactul pentru Dezvoltarea Infrastructurii României”

Florin Cîţu îi cere lui Klaus Iohannis să demareze „Pactul pentru Dezvoltarea Infrastructurii României”

Florin Cîţu

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu i-a trasmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi „solicită respectuos” să facă demersurile necesare pentru a demara proiectul privind Pactul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii României (PNDIR), precizând că ţara are nevoie urgentă de un proiect naţional pentru infrastructură, „desfăşurat sub auspiciile” şefului statului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este momentul ca noi toţi să conştientizam că România are nevoie urgentă de un proiect naţional pentru infrastructura desfăşurat sub auspiciile dumneavoastră. Economia României a depăşit de mult timp momentul în care se mai poate dezvolta fără un asemenea proiect”, se arată în scrisoarea deschisă a senatorului liberal.

Florin Cîţu a precizat că experienţa celor 27 de ani de politică românească, în care toate partidele s-au succedat la putere, „ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi”, susţinând că fiecare program de guvernare a vorbit mult despre acest subiect, dar nu s-a făcut aproape nimic.

Liberalul consideră că nu se poate vorbi de regionalizare, de dezvoltare sau ridicarea zonelor din ţară rămase în urmă din punct de vedere economic, dacă nu ne putem interconecta printr-o infrastructura rutieră cel puţin decentă.

„Vom aloca bani în continuare fără niciun fel de rezultat atât timp cât zone importante din ţara rămân izolate de restul ţării dar şi de Europa. A venit momentul zero pentru decizii importante!”, crede Cîţu.

Vicepreşedintele PNL i-a propus preşedintelui să convoace toate partidele politice la Cotroceni pentru elaborarea şi asumarea unui Pact Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii României şi constituirea unei Comisii Prezidenţiale pentru acest proiect din care să facă parte specialişti români dar şi experţi internaţionali.

„Comisia Prezidenţială va elabora un proiect privind perspectiva dezvoltării infrastructurii României pe următorii 8 ani. Proiectul va fi supus votului Parlamentului României şi asumat de toate partidele politice. La sfârşitul fiecărui an Comisia Prezidenţială prezintă Parlamentului României un raport cu stadiul de realizare al proiectelor incluse în Pactul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii României. Asumarea şi bugetarea prin acest pact a 3% din PIB anual, în următorii 4 ani, pentru implementarea acestui Pact Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii României, indiferent de partidul sau coaliţia care asigură guvernarea. Elaborarea unui act normativ pentru ca acest Pact să fie susţinut financiar prin bugetare multianuală, astfel încât indiferent de cine vine la putere acest Pact să fie finanţat în permanenţă. Imposibilitatea modificării destinaţiei fondurilor alocate acestui Pact, atât la nivel central cât şi la nivel local. Stabiliriea unui număr de trei proiecte de importantă naţională care să fie realizate şi urmărite până la final, în următorii 4 ani, prin implementarea acestui Pact. Implicarea autorităţilor locale pentru a asigura infrastructura secundară legată de proiectele definite în Pact”, sunt propunerile lui Cîţu pentru şeful statului.

„Considerand că demersul meu este vital în acest moment pentru România, vă solicit respectuos domnule Preşedinte să faceţi demersurile necesare pentru a demara, împreună cu toţi românii, acest proiect. Românii s-au mobilizat întotdeauna în jurul marilor proiecte: aderarea la NATO, integrarea în UE, susţinerea naţională a învăţământului şi nu în ultimul rând apărarea naţională!”, a conchis Florin Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările