Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arată că refuză să adere la pactul propus de PSD

Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arată că refuză să adere la pactul propus de PSD

Gabriela Vrânceanu Firea, senator PSD FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Vrânceanu Firea, crede că numirea liderului PNL Ilfov, Marian Petrache, în fruntea campaniei pentru europarlamentare înseamnă un refuz de a adera la pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PSD Ilfov constată că PNL nu doreşte să renunţe imediat la alianţa nocivă cu PDL în teritoriu, împotriva opţiunilor cetăţenilor şi în afara Protocolului USL. Declaraţiile de azi, de la finalul şedinţei BPN al PNL şi, în special, promovarea preşedintelui PNL Ilfov în Comitetul de organizare a alegerilor europarlamentare, ne duc cu gândul că nu există intenţia aderării la Pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov“, a precizat Firea, într-un comunicat de presă.

Firea a atras atenţia că PDLse află în continuare la conducerea CJ Ilfov, deşi locul acela îi aparţine social-democraţilor.

„Considerăm că era timp suficient pentru a se lua o atitudine, din partea conducerii centrale a PNL, dat fiind faptul că nu avea ce căuta nicio zi PDL la conducerea CJ Ilfov, prin funcţia de vicepreşedinte, caz unic în ţară. De asemenea, era necesară o atitudine şi în legătură cu rectificarea din 14 decembrie a CJ Ilfov. Bugetele cuvenite cetăţenilor reprezentaţi de primari PSD au fost transferate către localităţi PDL de către preşedintele CJ Ilfov, totodată şi preşedinte PNL Ilfov, primăriile PSD primind 0 (zero) lei“, a mai spus Firea.

Senatorul PSD aşteaptă din partea partenerilor liberali garanţii pentru respectarea protocolului USL. „Concluzia este că, după şedinţa de azi a BPN al PNL, s-a recunoscut că USL Ilfov nu mai există, acceptându-se alianţa locală a PNL cu PDL. Noi aşteptam garanţii, atitudini pentru respectarea Protocolului USL, şi nu un îndemn la tăcere, la compromis şi o urechere publică. Rufele s-au spălat în familia USL Ilfov timp de un an şi jumătate. Era momentul să fie scoase afară, la aer, pe «sârma» naţională, să nu putrezească“, a mai precizat Firea.

Senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea s-a transformat în cel mai vehement critic al PNL, mânată de conflictul personal cu liberalul Marian Petrache.

Alianţa USL, luată judeţ cu judeţ, se destramă pe zi ce trece. Ultimul scandal a răbufnit după ce Gabriela Vrânceanu Firea, preşedintele PSD Ilfov, care nu se înţelege nici în ruptul capului cu liberalul Marian Petrache, şeful CJ Ilfov, a cerut un pact de neagresiune între cele două partide pe plan local. „În acest moment, la Ilfov, USL nu mai există, deoarece PNL preferă să conducă la nivel local împreună cu PDL. Avem un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean din partea PDL, ceea ce este inadmisibil, pentru că protocolul USL la nivel naţional interzice colaborarea de acest tip la nivel local“, a clamat Firea. Însă Gabriela Firea a uitat că, în vara anului trecut, consilierii PSD au votat  revocarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca şi Petrache.

Pe aeeaşi temă:

PNL-istul Silaghi îl ironizează pe primarul PSD din Satu Mare, Dorel Coica, şi susţine că minte cu privire la unele proiecte de milioane de euro

Europarlamentarul Ovidiu Silaghi îl ironizează pe primarul PSD, Dorel Coica şi totodată dezaprobă cele declarate de edilul şef cu privire la proiectele pregătite pentru 2014, ce urmează a fi finanţate prin Zona Metropolitană. Potrivit lui Silaghi, suma de 147,2 milioane euro va fi imposibil de accesat în ciclul financiar 2014-2020, chiar dacă Coica a declarat contrariul.

Luna ianuarie decisivă pentru soarta USL la Botoşani

După un război neîntrerupt de peste un an, şefii USL de la Botoşani vor să tranşeze conflictul. În luna ianuarie vor avea loc noi tratative între liderii celor două partide. Liberalii susţin că vor lua o decizie radicală

PSD, şedinţă pentru Congresul dorit de PNL. Ponta: Antonescu nu susţine propunerea lui Ţurcanu

Social-democraţii s-au reunit astăzi, la sediul formaţiunii, pentru a discuta despre tensiunile apărute în alianţă, inclusiv despre propunerea liberalilor, de organizare a unui Congres în care Crin Antonescu să fie reconfirmat drept candidat oficial al USL la alegerile prezidenţiale.

USL, sau cum se organizează un eşec

În istoria post-decembristă a României, eşecul politic al USL e un eşec de o incontestabilă originalitate. Să cîştigi alegerile în chip detaşat, să obţii o majoritate parlamentară uriaşă, să vii la putere pe un fond de nemulţumire economică acută, imputabilă guvernelor anterioare, şi să reuşeşti, în mai puţin de doi ani, să ratezi sistematic, pe mai toate planurile, este o probă rară de inaptitudine managerială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările