Reacţia Gabrielei Firea după ce Orban a propus eliminarea gardurilor pentru liniile de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Bucureşti, primarul Capitalei Gabrirla Firea a răspuns, duminică, în Conferinţa PSD Bucureşti, criticilor aduse de premierul Ludovic Orban la adresa sa, inclusiv cu privire la gardurile care delimitează liniile de tramvai. ”Dacă te cheamă Ludovic Orban şi ai o reputaţie la nivel naţional într-un domeniu şi tu insişti să te dai specialist în garduri şi şanţuri eu zic că ne merităm soarta”, a afirmat Firea.

„Premierul demis pentru incompetenţă m-a certat pentru că nu am făcut o centură vedre a Capitalei. Îl informez pe premierul demis pentru incompetenţă că centura vedre a Capitalei nu poate fi construită de Gabriela Firea la Primăria Capitalei şi că eu nu sunt şefa CNAIR-ului, nu conduc Ministerul Transporturilor. Îl informez cu dragoste că Ministerul Transporturilor e condus de un membru PNL iar şeful de la CNAIR este tot de la PNL. Ştiţi de când ne rugăm de ei să ne precizeze ce segment va fi păstrat pentru culoarul de expropriere în vederea realizării centurii ocolitoare a Capitalei şi ce ni se permite şi nouă să preluăm pentru a amenaja această centură vedre a Capitalei? Vă pot pune la dispoziţie absolut toate adresele, tot schimbul de informaţii. Nu se vrea. Nu se doreşte. Nu vor ca Bucureştiul să se dezvolte, să se modernizeze şi vor să luptăm cu poluarea pentru că le convine acest subiect”, a spus Firea duminică, în Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Ea a susţinut că predecesorii săi la Primărie „nu au făcut nimic”.

Gabriela Firea a răspuns şi criticilor premierului legate de instalarea unor garduri în mijlocul străzilor pentru a bloca accesul autoturismelor pe linia de tramvai, arătând că astfel de garduri există în marile capitale ale Europei şi că ele scurtează timpul de călătorie.

„Nu este atât de frumos, nu este estetic, dar este necesar şi noi trebuie să facem lucruri utile, necesare. Când vom ajunge la acel grad de civilizaţie încât să nu mai fie nevoie de aceste protecţii, probabil că le vom scoate. Deocamdată toţi călătorii care folosesc zilnic tramvaiul sunt mulţumiţi pentru că cei cu maşina mică personală rămân blocaţi în trafic iar ei cu tramvaiul, ajung la destinaţie nu într-o oră, o oră şi ceva ca până acum ci în 20-30 de minute” a mai spus Firea
 

„Dacă te cheamă Ludovic Orban şi ai o reputaţie la nivel naţional într-un domeniu şi tu insişti să te dai specialist în garduri şi şanţuri, eu zic că ne merităm soarta, dar soarta ne-o luăm în propriile mâini şi de aceea Parlamentul a demis acest guvern de incompetenţi condus de cel mai incompetent dintre incompetenţi” a conchis Firea.

Ea a mai afirmat că probabil că premierul demis „îşi caută cu frenezie  un job” şi încearcă „să convingă cât e de competent în administraţia publică locală”.

Primarul general a mulţumit parlamentarilor PSD de Bucureşti care au votat pentru căderea guvernului Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite