Firea nu se lasă intimidată de ameninţările lui Băsescu: Nu îmi dau demisia din Comisia Nana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Arhiva Adevarul
Gabriela Firea FOTO Arhiva Adevarul

Senatorul PSD Gabriela Firea a explicat, luni, la Palatul Parlamentului, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au vizat-o în mod expres,din cauza faptului că este purtătorul de cuvânt al comisiei Nana, deşi din comisia de anchetă fac parte şi alţi parlamentari. Comisia Nana anchetează modul în care a fost achiziţionat terenul de către Ioana Băsescu.

„Aşa cum ştiţi, nu sunt doar membrul Comisiei Nana, ci şi comunicatorul acesteia şi prin vocea mea s-au făcut cunoscute rezultatele preliminare ale acestei comisii şi, de asemenea, fragmente din raportul final. Era normal să fiu vizată poate şi prin prisma faptului că soţul meu este primar şi preşedintele Băsescu a considerat de cuviinţă să mă intimideze şi să mă şantajeze, făcându-mă să stau în banca mea, să iau seamă, pentru că dacă nu, s-ar putea să nu-l mai găsesc pe tatăl copiilor mei acasă“, a afirmat senatoarea.

Gabriela Firea nu intenţionează să-şi dea demisia din comisia Nana şi şi-a exprimat speranţa că cei care sunt vizaţi pentru a activa anumite anchete vor respecta statul de drept. „Îmi voi continua activitatea până la capăt, spun eu cu foarte multă onestitate, corectitudine şi profesionalism. (…)Cred că sunt declaraţii care în mod intenţionat şi vădit au vrut să dea semnale, dar eu sunt absolut convinsă că cei care erau vizaţi pentru a activa anumite anchete vor respecta statul de drept şi legile ţării şi nu se vor lăsa influenţaţi de astfel de manipulări“, a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Senatoarea a mai precizat că, în prezent, pe numele soţului său nu este în derulare nicio anchetă a DNA.

„De ce ar trebui să se teamă un primar de DNA dacă, până la această dată, nu este informat că ar exista vreo anchetă? Soţul meu nu are niciun dosar în instanţă. Este primar de patru mandate, câştigate cu peste 85%-90% şi mi se pare incalificabil faptul că un senator al României este anunţat de către preşedintele ţării că s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă pentru că ştie dumnealui nişte lucruri“, a mai spus Firea. 

În altă ordine de idei, senatoarea a precizat că ambasadele ţărilor occidentale ar trebui să reacţioneze la declaraţiile preşedintelui. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

„E o prostie ce spune ( Gabriela Firea, nr). Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo zece ani. Trebuie să ştii puţin drept. Acolo a fost o cumpărare cinstită, cu credit luat de la o firmă care a anunţat că vrea să vândă pământul, la un preţ care e preţul pieţei", a comentat şeful statului, duminică, într-o emisiune la Realitatea TV.

Citeşte şi:

Cazul Nana: Corpul de control a dat peste un muşuroi transpartinic

Corpul de Control al primului-ministru a descoperit că multe retrocedări de terenuri din comuna Nana s-au făcut în mod ilegal, dar cu mult înainte ca fiica preşedintelui Traian Băsescu să  cumpere teren în zonă.

Geoană, despre plângerea împotriva lui Băsescu:O reacţie naturală. Suntem solidari cu doamna Firea

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră decizia PSD de a depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu ca fiind o reacţie absolut naturală la un atac nepermis din partea şefului statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite