Firea, la mitingul PSD: Nu mai putem accepta ca cineva cu geacă roşie, participând la mitinguri ilegale, să confişte votul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a vorbit celor veniţi la mitingul PSD împotriva abuzurilor despre votul sfânt al românilor şi despre cum aceştia nu mai pot accepta „ca cineva cu geacă roşie, participând la mitinguri ilegale, să confişte votul românilor”, aluzie la preşedintele României, Klaus Iohannis, care a ieşit cu o astfel de geacă la un protest #rezist.

 „Bine aţi venit în Capitală, în anul centenar. La 100 de ani, ne întâlnim din nou să ne apărăm libertatea şi demnitatea. Da, am ajuns să luptăm pentru libertate!”, şi-a început discursul Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a declarat că mitingul PSD este legal, autorizat, spre deosebire de protestele #rezist. „Votul românilor este sfânt. Nu mai putem accepta ca cineva cu geacă roşie, participând la mitinguri ilegale, să confişte votul românilor”, a mai spus Firea, cu referire la preşedintele ţării care a ieşit îmbrăcat astfel în stradă, la protestul împotriva Ordonanţei 13.

De asemenea, Gabriela Firea a întrebat participanţii la miting dacă au venit de bună voie la Bucureşti şi dacă au fost plătiţi de cineva. „Mă bucur foarte mult că aţi venit de bunăvoie şi cu drag la Bucureşti. Mă bucur că nu trebuie să ne mai fie teamă nouă, aleşilor locali, să mai semnăm acte!”

"Ea (Piaţa Victoriei- n.r.) nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiţi cu interese contrare ţării noastre. Justiţie, dreptate, adevăr peste tot. În Parlament, Guvern, instituţii. Nu putem trăi cu dictatura minorităţii. Sunteţi de acord? Alegerile au foat libere şi corecte, iar votul românilor este sfânt. Sunteţi de acord? Să nu ne mai fie teamă să vorbim, să ieşim din casă. Dacă suntem corecţi şi respectăm legea, de ce să ne fie frică? Vreţi instituii puternice şi respectate?”, a mai spus Firea mulţimii. 

La final, Gabriela Firea a recitat câteva versuri din „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, de Mihai Eminescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite