Firea se laudă că a „scos oraşul din beznă” după ce Nicuşor Dan a vorbit despre bilanţul zero al actualului edil. „Am redat primăria bucureştenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam photos Octav Ganea
FOTO Inquam photos Octav Ganea

Candidatul dreptei la primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că bilanţul Gabrielei Firea ca edil al Bucureştiului este „zero”. Drept răspuns, aceasta din urmă a publicat pe Facebook un clip video cu un bilanţ propriu. Aceasta a început cu o machetă a spitalului metropolitan, promis încă de campania trecută şi a mai adăugat că, prin intermediul companiei de Iluminat a „scos oraşul din beznă”.

„Revoluţia în trafic - 0, benzi unice pentru transportul în comun - 0, piste de biciclişti - 0, STB - aproape faliment, noi creşe - 0, noul Plan urbanistic general - 0. Total - 0”, a fost bilanţul pe care Nicuşor Dan l-a făcut Gabrielei Firea marţi dimineaţă.

În replică, primarul general şi-a prezentat pe Facebook propriul bilanţ, începând cu o machetă a spitalului metropolitan promis încă de campania trecută dar nerealizat, subliniind că cea mai mare realizare a sa este că a redat bucureştenilor primăria.

„Aceasta este macheta spitalului metropolitan care se construieşte în Bucureşti. Un spital ultra modern cu 1.000 de paturi, cu cele mai importante secţii pentru sănătatea tuturor românilor. Garanţia că acest spital va fi finalizat sunt eu şi echipa mea pentru că am repornit toate proiectele blocate din capitală şi le-am finalizat sau sunt aproape de finalizare.

Cea mai mare realizare este că am redat Primăria Capitalei bucureştenilor, am smuls-o încă din primul an de mandat din ghearele celor 4-5 firme căpuşă PNL-PDL care au subjugat bugetul Capitalei timp de 20 de ani, firme abonate la contractele cu Primăria Capitalei, care prestau servicii scumpe, chiar şi de 10 ori mai scumpe şi de proastă calitate. Prin înfiinţarea companiilor municipale am făcut economii mari la buget şi asigurăm proiecte de calitate pentru toţi cetăţenii. Compania Municipală de Consolidări a realizat doar în doi ani cât cei dinaintea noastră în 20 de ani şi anume 200 de clădiri pericol public sunt puse în siguranţă, iar 20 sunt deja consolidate. Compania Străzi Poduri Pasaje realizează lucrarea de infrastructură de la Prelungirea Ghencea şi a reparat în timp record podurile Grant şi Străuleşti. Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează intens la pasajul Doamna Ghica, pe care îl finalizăm în această toamnă, şi la un cartier de locuinţe sociale. Compania de Iluminat a scos oraşul din beznă montând stâlpi în cartierele în care doar soarele aducea lumină. Primăria a devenit o instituţie în acre investitorii sunt primiţi cu respect, nu le mai cere nimeni comisioane sau favoruri, ca pe timpul majorităţii PDL-PNL”, a declarat Firea în prezentarea video.

VIDEO Facebook / Gabriela Firea

Aceasta a adăugat apoi că „nu m-am ascuns sub pat”, că s-a întâlnit cu „eroii în halate albe” pentru a-i încuraja şi a promis că va păstra bugetele alocate pentru investiţiile în infrastructură.

„Suntem în plină pandemie virală, am fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere ale unei posibile contaminări, nu mi-am consemnat sănătatea, nu mi-am pus viaţa la adăpost, nu m-am ascuns sub pat, am fost în spitale pentru a le dota, m-am întâlnit cu eroii în halate albe pentru a-i încuraja şi proteja. M-am dus personal să duc mâncare şi medicamente vârstnicilor şi persoanelor fără adăpost. Nu pot fi de acord că pensiile şi alocaţiile sunt pomeni electorale cum spune actualul Guvern.

Un primar trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii, nu doar de cei cere l-au votat. De aceea vă promit că voi menţine atât bugetele alocate pentru investiţiile în infrastructura majoră a Capitalei, pentru înnoirea parcului auto al STB, investiţiile în spitale, dar în viaţa familiilor care muncesc şi trăiesc în Bucureşti. Mă voi lupta ca lună de lună să primească sumele propuse de mine. Nu sunt pomeni, sunt sume absolut necesare pentru aceste categorii sociale şi care fac diferenţa dintre o viaţă chinuită şi o viaţă decentă”, a mai spus Firea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite