Firea: Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD.  FOTO: Facebook Gabriela Firea
Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD.  FOTO: Facebook Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că Guvernul Cîţu vrea să redeschidă haotic şcolile şi a precizat că nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Ea mai consideră că este inadmisibilă fuga de responsabilitate a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

„Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deşi de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca şcoala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Mai mult, ministrul Sănătăţii a anunţat că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie. Nu există nici un plan şi nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, aşa cum e în Europa”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unei postări de miercuri pe pagina de Facebook a PSD. 

Senatoarea PSD a mai spus că Executivul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a cadrelor didactice şi elevilor.

„Aşadar, guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapida a dascălilor şi a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranţă în şcoli, lucru condamnabil şi contrar practicilor europene. Brambureala extrem de mare şi de periculoasă este întreţinută şi de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătăţii refuză să se pronunţe în legătură cu deschiderea şcolilor şi să discute acest aspect cu ministrul Educaţiei, deşi sunt parte a aceluiaşi guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a completat Firea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate. El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. 

Peste 2,4 milioane de elevi se vor întoarce pe băncile şcolilor, iar cei care vor refuza să poarte masca de protecţie, nu vor fi primiţi în colectivitate, a declarat marţi seară ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. În cazul în care vreun profesor va refuza masca de protecţie, acesta va suporta o sancţiune din partea Inspectoratului Şcolar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite