Firea: Fac apel la Ludovic Orban să ia măsuri cu privire la Cristian Buşoi, pentru că el este vinovat de blocarea proiectului Spitalului Metropolitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi solicită liderului PNL, Ludovic Orban, să ia măsuri în legătură cu preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, considerându-l pe acesta vinovat de blocarea înfiinţării Spitalului Metropolitan. Firea spune că Buşoi i-ar fi ameninţat pe consilierii generali PNL că îi dă afară din partid dacă nu votează împotriva proiectului de hotărâre privind construirea Spitalului Metropolitan.

„Nu mă aşteptam ca domnul Buşoi să dea ordin consilierilor să nu voteze, că altfel îi dă afară din partid. Fac apel la liderul PNL Ludovic Orban să ia măsuri cu privire la Crisian Buşoi, pentru că el se face vinovat de respingerea acestui proiect”, a declarat Gabriela Firea duminică, la România TV.

Edilul a precizat că acest lucru îl ştie de la alţi consilieri. Firea a spus că îşi reproşează că nu a fost „mai dură” şi că ar fi trebuit să îi anunţe pe cetăţeni  de aceste zvonuri.

„Îmi reproşez că nu am fost mai dură şi că nu am anunţat cetăţenii că au existat zvonrui că PNL şi USR nu vor vota proiectul, eventual să fi invitat cetăţenii la şedinţă, iar USR şi PNL să explice de ce fac asta”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea a adăugat că terenul SRTV va fi transmis municipalităţii de către Guvern în perioada următoare.

„Problemele din sistemul de sănătate sunt evidente. Acum avem această ocazie, să arătăm că nu avem ipocrizie politică şi că facem ceea ce spunem. Este doar o bătălie politică dusă la absurd în detrimentul cetăţenilor. Este un proiect inovativ şi este păcat că a fost blocat”, a mai spus Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre privind preluarea terenului pe care se află autobaza RATB Pipera. Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină. USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6. Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui. Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite