Firea explică de ce s-a retras din cursa pentru prezidenţiale: Nu vreau să fiu motiv de scindare. Nu m-a convins Dăncilă

Firea explică de ce s-a retras din cursa pentru prezidenţiale: Nu vreau să fiu motiv de scindare. Nu m-a convins Dăncilă

Gabriela Firea FOTO Mediafax

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat marţi, la finalul CEx a PSD, motivul pentru care s-a retras din cursa pentru nominalizarea candidatului la prezidenţiale, precizând că nu a vrut să „rupă” partidul cu mai multe candidaturi. Aceasta a ţinut să precizeze că nu premierul a convins-o să renunţe la candidatură.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am participat la o competiţie preliminară. Am fost mai mulţi şi le-am cerut opinii şi nu s-a creat acea masă de susţinere. Mi s-a părut normal ca în faţa colegilor din BPN să ajung să mă retrag. Majoritatea colegilor mei au considerat că preşedintele partidului trebuie să fie cel susţinut”, a declarat Gabriela Firea după ce a ieşit din şedinţa CEx.

În ce privesc motivele pentru care a renunţat la candidatura la prezidenţiale, primarul Capitalei a subliniat că a luat singură această decizie şi că nu a vrut să fie motiv de scindare în interiorul partidului.

„Eu singură m-am convins. Vă spun sincer, acestea sunt răspunsurile. Nu m-a convins cu nimic special doamna premier. Eu singură am analizat şi am concluzionat că nu e nnormal să mergem cu mai multe candidaturi şi să rupem partidul. Nu vreau sa fiu motiv de scindare”, a adăugat aceasta.

Întrebată despre şansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge în turul doi, Firea a evitat să dea un răspuns concret şi a revenit la întrebarea anterioară precizând că „nu am vrut să fiu acuzată că stânga românească a pierdut alegerile prezidenţiale pentru că am avut ogoliu prezidenţial. (...) Sunt un om solidat. Când nu mi-a plăcut ceva, am spus, am comunicat. Am avut 8-9 luni de conclift cu fosta conducere şi în continuare voi spune ce nu mă mulţumeşte.

După ce jurnaliştii au insistat, primarul a afirmat scurt: „Noi vrem să câştigăm alegerile nu doar să intrăm în turul 2”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: