Firea, după decizia Comisiei de muncă a Camerei privind alocaţiile: „Cinism şi inimă de piatră. Nu le pasă de copii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea critică decizia de a nu majora alocaţiile de la 1 iulie 2021. FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre
Gabriela Firea critică decizia de a nu majora alocaţiile de la 1 iulie 2021. FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a reacţionat după ce Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a anulat creşterea alocaţiilor de la 1 iulie 2021. Social-democrata a criticat dur decizia comisiei, spunând că majoritatea „PNL-USR şi-a respins până şi propria Ordonanţă care prevedea creşterea în etape a alocaţiilor”.

Gabriela Firea i-a acuzat de „cinism” pe cei care au votat decizia de a nu majora alocaţiile de la 1 iulie 2021 şi a transmis că „nu le pasă de copii”.

„Cinism şi inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor şi-a respins până şi propria Ordonanţă care prevedea creşterea în etape a alocaţiilor de stat pentru copii! Alocaţiile nu mai cresc în acest an! Cât despre ideea UDMR de a condiţiona alocaţia copiilor de veniturile părinţilor, aceasta încalcă atât Constituţia, cât şi Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toţi copiii sunt egali şi toţi primesc, fără nicio discriminare, alocaţie de stat”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Alocaţiile nu vor fi majorate de la 1 iulie, aşa cum prevedea iniţial ordonanţa dată de Guvern, ci majorarea se va face începând cu 1 ianuarie 2022, doar cu rata inflaţiei, a decis, marţi, Comsia de Muncă din Camera Deputaţilor. Proiectul urmează să intre în plenul Camerei pentru aprobare, care este for decizional.

UDMR propune alocaţii pentru copii stabilite în funcţie de veniturile familiei

În prezent, alocaţia este 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap.

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020, ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care urma să fie realizată în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru:

- iulie 2021, alocaţia urma să crească la 484 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi la 242 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile);

- ianuarie 2022 la 542 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi la 271 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile);

- iulie 2022 - 600 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi la 300 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile).

Proiectul de aprobare a OUG123//2020 va intra marţi în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi forul decizional.

Vezi şi: Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a anulat creşterea alocaţiilor de la 1 iulie. Când poate avea loc majorarea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite