Firea, critici la adresa lui Liviu Dragnea: „Sprijinul domnului Dragnea nu a fost consistent. Dorea ca primarul general, ca şi femeie, să fie o figură ştearsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
firea dragnea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că Liviu Dragnea spune în public că o susţine, dar de fapt o împinge în groapă. Ea a explicat că Dragnea este convins că ea are un proiect personal, în ciuda faptului că l-a asigurat că nu-şi doreşte o altă funcţie în afară de cea pe care o exercită.

Primarul Bucureştiului, doamna Gabriela Firea l-a criticat pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea pentru lipsa de sprijin în mandatul la conducerea Primăriei Capitalei. Ea a afirmat că probabil, liderul social-demorcaţilor, „dorea ca primarul general, ca şi femeie, să fie o figură ştearsă la Primăria Capitalei”. În plus, Firea a susţinut că există o lipsă de comunicare între ea şi Liviu Dragnea, că nu a reuşit să-l asigure că ea nu are alte interese politice dincolo de proiectele Capitalei.

”Sprijinul domnului Dragnea nu a fost unul consistent încă din primele mele zile de mandat, spre stupefacţia colegilor mei. Nu a spus direct aceste lucruri, dar colegii mei îmi povesteau cum, în discuţii cu domnul Dragnea, el le explica că eu sunt un pericol. ”Ce mai vrea şi Gabi, a câştigat Primăria, de ce se implică atât de mult? Vrea să preia partidul, vrea să fie candidat la prezidenţiale?”, asta le spunea. (...) Probabil că se dorea ca primarul general, ca şi femeie, se dorea să fie o figură ştearsă la Primăria Capitalei. Eu am încercat să vorbesc de câteva ori cu domnul Dragnea, dar nu s-a putut (...) Dacă lucrurile vor continua aşa şi nu vom avea sprijin deloc, de suferit va întreaga echipă de primari din Bucureşti. Dacă lucrurile vor continua aşa, mandatul PSD în Capitală va rămâne o pată neagră pentru bucureşteni”, a declarat primarul Capitalei pentru postul TVR.

Gabriela Firea s-a plâns şi de faptul că nu a beneficiat de sprijinul guvernelor PSD în proiectele desfăşurate la nivelul Capitalei.

„Din primele zile am solicitat colaborarea în câteva proiecte strategice cu Guvernul, dar nu am reuşit pentru că atunci era Guvern tehnocrat. Am crezut că după ce a venit Guvernul PSD voi avea parte de sprijin. Au venit deja trei guverne ale PSD şi nu am primit niciun fel de sprijin. Am dat nenumărate garanţii domnului Dragnea, de nenumărate ori i-am spus preşedintelui să nu mai creadă ce îi picură unii în ureche. I-am spus că mă creadă că nu am niciun proiect personal. Au fost discuţii destul de ambigue, pentru că efectul nu s-a resimţit. Dumnealui, în şedinţe, a spus mereu că mă sprijină, dar în realitate nu este deloc aşa. Acum eu pot să fiu în situaţia în care să accept faptul că mă sprijină până ajung în groapă şi să spună că am alunecat”, a adăugat Gabriela Firea, la TVR.

Despre consultările piderului PSD cu voci din afara partidului: „Liviu Dragnea se consultă cu câţiva apropiaţi, mai mult din afara partidului. Daţi-mi voie să nu îi nominalizez. În special din afară şi câţiva, foarte puţini, din ce în ce mai puţini, din interiorul paridului şi din conducerea partidului”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă liderul social-democraţilor se consultă în decizii şi cu prietena sa, Irina Tănase, edilul a replicat: „Eu nu am asistat la astfel de consultări. Se spune că da, eu nu am asistat şi nu aş putea să spun ferm. Se spune”.

Gabriela Firea este de părere că în luarea unor decizii legislative sau guvernamentale ar fi înţelept ca Liviu Dragnea să se consulte cu membrii Biroului Politic Naţional sau ai Comitetului Executiv, nu doar cu un consilier sau cu un consultant.

„De asemenea, în ceea ce priveşte propunerile legislative sau guvernamentale care sunt cu impact public, mai sensibile, care trebuie comunicate şi explicate în mod public, cred că ar fi fost mult mai înţelept şi democrat să discute anterior cu membrii BPN, cu membrii CEx, pentru a găsi cele mai bune soluţii. A crede că doar un consilier sau un consultant deţine adevărul aboslut, nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau conultanţi decontează - noi toţi. Este nedemocratic ca vicepreşedinţii partidului şi membrii CEx să afle lucruri importante despre Guvern şi Parlament de pe surse, de pe site-uri”, a mai spus Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite