Firea cere Guvernului să redeschidă şcolile în Capitală. În iarnă, le-a închis la primul fulg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea s eface auzită chiar şi cu mască
Gabriela Firea s eface auzită chiar şi cu mască

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că măsura închiderii şcolilor în Capitală este una injustă pentru elevi şi profesori. Prin urmare, PSD solicită noului prefect al Bucureştiului Traian Berbeceanu să redeschidă şcolile în oraş. Iarna trecută, Gabriela Firea a închis şcolile la prima zăpadă.

”Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală. Ce e de făcut? Să fie testaţi profesorii şi elevii şi doar unde e un focar să iei o astfel de măsură de închidere a şcolii. Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt de asemenea multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a afirmat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Fostul primar general a prezentat şi soluţia. ”Să se aplice programul iniţiat de mine ca primar general şi avem totul pregătit aparatură de testare şi personal calificat să fie testaţi profesorii şi elevii şi să fie izolaţi doar după caz cei confirmaţi. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Nu sunt decât măsuri din programele de sănătate publică aplicat la acest moment la nivel european. Din păcate, la noi se merge pe programul de sănătate publică implementat în luna martie. Au trecut 9 luni, trebuie să ne adaptăm la situaţia existenţă şi nu să rămâne încremeniţi în programul lunii martie”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite