Firea va candida la prezidenţiale din partea PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becali, Năstase, Fenechiu, Borcea, Popescu, Niculae, Băsescu, Cocoş şi toţi restul care au făcut puşcărie au un lucru în comun, au intrat în pârnaie ca nişte zei şi au ieşit de acolo cu ciocul mic, dar cu conturile intacte. PSD nu numai că a făcut tot posibilul să oprească lupta anticorupţie, dar a şi lipsit această luptă de arma ei principală, confiscarea averilor.

Nu numai atât, dar vă amintiţi cât au tras acum un an să legalizeze corupţia, dacă e făcută „pentru alţii“ sau de alţii în favoarea ta, şi cu pragul de 50000 de euro pentru legalizarea corupţiei. Ce mizerie a fost în acele zile. Nu voi avea pace până când toţi hoţii din România nu vor plăti. Tot.

Aşa cum spunea Theodor Adorno: „for a man who no longer has a homeland, writing becomes a place to live“. Scriind de departe, cu mintea limpede de ani de zile, mă schimb şi mă vindec. Neavând acces la televizor din 2009, şi trăind în afară din 2012, sunt din alt aluat ca restul, dar asta nu înseamnă că sunt mai special. Pentru mine, scrisul a devenit un mod de a ţine legătura cu ţara. Şi de a încerca să influenţez opiniile tinerilor şi celorlalţi care mă citesc. Prefer să scriu despre România de pe margine. Şi să fiu chibiţ. Să spun adevărul şi să contribui la vindecarea României.

Uneori e amuzant. Nu ştiu câţi din România mai au timp să se amuze de situaţia ţării. Eu spre exemplu mă amuz cum PSD este în mare rahat acum că l-au marginalizat pe Tudorel Toader, luându-i din mână reformarea justiţiei. Toader are onoare şi se simte jignit şi va pune beţe în roate PSD-ului. Şantajarea narcisistului TT se făcea la perioade regulate, iar insul câteodată rezista, câteodată renunţa şi dădea câte o ordonanţă. Numai el ştia criteriile.

Acum un an, îmi scriam o notă cum că „nu va cădea Dragnea până nu răneşte tare de tot pe cineva din anturajul lui, pentru că îţi trebuie denunţul altui om ca să închizi un om în România. Ăsta e sistemul de justiţie. Şi nu vrea nimeni să îl bage la puşcărie pentru că are bani şi favoruri în mână. Asta e România rusificată de câţiva ani. Vom ieşi din asta când o zbura porcul şi prostul nu o să mai voteze PSD. Cele mai mari şanse de trădare le are Gabriela Firea, dar va trăda doar dacă va candida la prezidenţiale. Avem de ales între PSD cu Dragnea dar fără toată puterea executivă (Cotroceniul rămâne al opoziţiei) sau PSD full la putere în 2019 cu Firea preşedinte“.

Am avut dreptate că Firea va trăda, dar nu am avut dreptate că Dragnea va ajunge la puşcărie. Numai că acum în ceasul al 12-lea se văd semne cum că Dragnea a făcut pact cu Firea, iar Firea va umbla la butoane ca Dragnea să scape, iar ea va fi candidatul PSD la prezidenţiale.

Suntem într-o situaţie mai rea decât acum un an.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite