Firea: Activitatea mea şi a Primăriei au devenit teme de atac în bătălia pentru funcţii din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General Gabriela Firea susţine că activitatea primăriei şi a sa au devenit teme de atac în bătălia pentru funcţii din PNL şi acuză opoziţia că blochează proiecte şi că reprezentanţii acesteia îşi şterg trecutul cu buretele, criticând faptul că nu s-a făcut în doi ani tot ceea ce nu au făcut administraţiile anterioare. Ea compară punctual situaţia actuaă cu aceea din perioada în care majoritatea în CFMB era deţinută de actuala opoziţie.

„Având în vedere că, în ultima perioadă, activitatea Primăriei Capitalei, precum şi a mea au devenit subiectul predilect al opoziţiei, în special a PNL-care a ales PMB ca temă de atac în bătălia pe funcţii din interiorul PNL-, în dorinţa de a construi încă de pe acum o campanie politică mincinoasă şi denigratoare, terfelind proiectele şi iniţiativele actualei Administraţii, reamintesc faptul că în ultimii doi ani, în Bucureşti, s-au realizat o serie de demersuri în premieră, menite să îmbunătăţească atât aspectul Capitalei cât şi viaţa bucureştenilor. Fireşte, mai avem multe de făcut, într-un oraş nu se încheie niciodată activitatea, sunt multe erori de îndreptat şi proiecte de lansat, dar îmi dedic întreagă energie rezolvării, rând pe rând, a tuturor rămânerilor în urmă din ultimii 27 de ani", scrie Gabriela Firea pe Facebook. 

  

 Ea compară perioada actuală cu aceea în care majoritatea în CGMB aparţinea PNL, care în opinia să "demonstrează clar că domeniul sănătăţii nu a beneficiat de acţiuni concrete ale opoziţiei şi nici nu a fost pe lista de priorităţi a PNL, care, fiind majoritar în CGMB, ar fi putut să aducă modificări semnificative în acest domeniu". 

  

„Pentru conformitate, va informez că, de-a lungul anilor, bugetul Administraţiei Spitalelor, (înfiinţată în anul 2009) a fost după cum urmează: Buget ASSMB 2009-2016-326,6 milioane euro ( pentru 8 ani)-Buget ASSMB 2017-2018-172 milioane euro( pentru 2 ani). Se poate lesne observa că, în doar doi ani, actuală administraţie a alocat sănătăţii un buget care reprezintă mai mult de jumătate din suma alocată acestui domeniu în ultimii opt ani!:, afirmă Gabriela Firea. 

  

Ea subliniază că pentru prima data în istoria Bucureştiului, Primăria Capitalei a oferit domeniului sănătăţii un buget record, de 111 milioane de euro, sumă care reprezintă, comparativ cu ultimii cinci ani, o dublare sau chiar triplare a fondurilor alocate spitalelor. 

  

 Gabriela Firea mai afirmă că în premieră pentru Bucureşti, Primăria Capitalei va achiziţiona anul acesta aproximativ 500 de locuinţe destinate medicilor, demers menit să oprească 'exodul' medicilor profesionişti şi să creeze condiţii ultramoderne de tratament pentru bucureşteni.  

„Pentru reprezentanţii PNL este mult mai simplu ca Primarul General actual să fie vinovat de tot ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: pornind de la lipsa parcărilor, a clădirilor care nu au fost reabilitate de 29 de ani şi până la iepuri uriaşi decorativi (care nu aveau nici o legatura cu Primaria Capitalei), sau târguri de traditţe, sesizate brusc de opoziţie", este concluzia Primarului General. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite