Fenechiu: „Băsescu a făcut referiri directe împotriva lui Silaghi, ne aşteptam să se întâmple ceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, susţine că Ovidiu Silaghi îşi va căuta dreptatea în instanţă şi afirmă că mai mulţi membri PNL se aşteptau la un asemenea deznodământ, după declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la propunerea liberalilor pentru şefia Transporturilor.

„Am avut un sentiment de genul şi s-a întâmplat. Ne aşteptam să se întâmple aşa ceva. Băsescu, atunci când vorbeşte cu subînţeles, o face în urma aflării unor informaţii pe care nu ar trebui să le aibă. Băsescu a făcut referiri directe împotriva lui Ovidiu Silaghi când el a fost nominalizat. De regulă, nu face astfel de referiri, iar în momentul în care a spus că nu a făcut nimic la minister şi Ponta trebuie să mai fie interimar 45 de zile, mulţi ne aşteptam să se mai întâmple ceva.“, a explicat fostul ministru, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

În opinia sa, preşedintele Băsescu şi-ar dori să „îi facă dosar“ inclusiv premierului Ponta.  

„Sunt convins că şi-ar dori domnul preşedinte acest lucru. E puţin mai greu la un prim-ministru, dar nimic nu e imposibil.“, a declarat Fenechiu.

 În ce priveşte persoana care urmează să fie nominalizată de către PNL pentru şefia Transporturilor, Fenechiu a refuzat să ofere informaţii, dar a insistat că „Silaghi nu are nimic de-a face cu acest subiect“.

Întrebat dacă nu ar trebui ca Ovidiu Silaghi să demisioneze din Parlament, Fenechiu a opinat că „mandatul de parlamentar este un bun câştigat şi nu depinde de părerea unui procuror.“

„Nu văd de ce să demisioneze un ales în Parlament pentru că există o acuzaţie formulată de acest DNA pe care îl avem în România.“, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

„Fiecare este responsabil pentru ce face, pentru calea pe care o are de urmat. Sunt convins că Silaghi va cere colegilor să voteze pntru începerea urmăririi penale şi se va termina repede această poveste. Nu pot să vă spun ce vor vota colegii mei, dar cred că domnul Silaghi îşi va căuta dreptatea în instanţă.“, a conchis Fenechiu. 

Materiale pe aceeaşi temă:  

Ponta: „Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Cum fac o propunere, i se descoperă dosar“

DNA i-a pus barieră lui Ovidiu Silaghi

Silaghi: „Dacă Băsescu nu avea motiv să refuze numirea mea, DNA i-a oferit motivul perfect“

UPDATE DNA cere începerea urmăririi penale pentru deputatul Ovidiu Silaghi, acuzat că a luat mită 200.000 de euro

Crin Antonescu: „Dezavuez campania publică de compromitere a lui Silaghi. Coincidenţa este cel puţin suspectă“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite