Femeile din politică, solidare cu Corina Creţu. Andreea Paul: „Femeile sunt aspru criticate, iar aceeaşi faptă, în cazul unui bărbat, este apreciată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO Arhiva Adevărul
Corina Creţu FOTO Arhiva Adevărul

Elena Udrea, deputat PDL, a sărit prima s-o apere pe Corina Creţu, în scandalul presupusei idile a europarlamentarei PSD cu Colin Powell, fost secretar de stat al SUA. Şi alte femei din politică şi-au exprimat susţinere

Primul mesaj de susţinere pentru Corina Creţu a venit din partea Opoziţiei, prin vocea deputatului PDL Elena Udrea. Într-o postare pe blogul ziarului „Adevărul“, Udrea îşi declară solidaritatea totală faţă de eurodeputatul PSD, a cărei corespondenţă intimă cu Colin Powell, fost secretar de stat al SUA, a fost dată publicităţii de un hacker. 

Elena Udrea subliniază că, deşi eurodeputata a atacat-o în permanenţă, nu poate rămâne pasivă la nedreptatea care i se face.  „Condamn, deci, cu vehemenţă modul în care au înţeles unii să speculeze pe această temă. Cu atât mai mult cu cât ea a apărut în urma unei infracţiuni grave: violarea corespondenţei private a unei persoane. Îmi declar solidaritatea totală faţă de Corina Creţu în acest moment şi-i doresc sincer ca toată istoria să-i afecteze cât mai puţin viaţa personală şi familia“, a scris Elena Udrea pe blogul de pe „Adevărul“. 

Udrea s-a arătat mâhnită, atât din cauza lipsei de atitudine a societăţii civile, dar mai ales din cauza lipsei de reacţie a femeilor din politica românească. „Mă declar dezamăgită (dar nu surprinsă) de faptul că nicio altă femeie din politica românească nu a sărit în sprijinul Corinei Creţu. Nici din PSD, nici din PNL, din PC sau chiar din PDL, deşi multe îşi fac stindard din lupta împotriva discriminării de gen“, a mai scris Udrea. Deputatul PDL şi-a exprimat speranţa că poziţia sa de solidaritate faţă de Corina Creţu va fi adoptată şi de alte femei din politică.  „Adevărul“ a contactat câteva femei de la vârful politicii, care şi-au declarat la unison susţinerea pentru Corina Creţu. 

„I S-A FĂCUT O MARE NEDREPTATE“

Diana Tuşa, deputat renegat de PNL, a explicat pentru „Adevărul“ că a preferat să o contacteze personal pe Corina Creţu pentru a-şi exprima întreaga susţinere. „Eu sunt solidară cu doamna Corina Creţu, dar nu am considerat necesar să ies în public, am preferat să-i transmit personal şi să o asigur de toată simpatia mea. I s-a făcut o mare nedreptate, dar asta nu înseamnă să tragem foloase politice“, a afirmat Tuşa. 

Şi deputatul PNL Alina Gorghiu a condamnat vehement faptul că mailurile eurodeputatei au ajuns în presă. „Ceea ce i se întâmplă zilele acestea europarlamentarului Corina Creţu i se putea întâmpla oricui şi era la fel de greşit. Corespondenţa personală trebuie să rămână ceea ce este şi nu să ajungă subiect de presă“, a fost poziţia Alinei Gorghiu. 

„O SUSŢIN DIN TOT SUFLETUL“

Din tabăra PSD, susţinerea pentru Corina Creţu a venit din partea colegei Gabriela Vrânceanu, senator PSD şi soţia lui Florentin Pandele, primarul PSD din Voluntari. Gabriela Firea este de părere că eurodeputata nu merită să treacă prin acest calvar.  „Eu o cunosc pe Corina de mai bine de 20 de ani, de pe vremea când eram colege la ziarul «Azi», şi ştiu ce fel de om este. În niciun caz nu merita să treacă prin aşa ceva. Sunt alături de ea şi o susţin din tot sufletul. Cazul Corinei Creţu ne arată nivelul alarmant de decădere al societăţii în care trăim“, a fost poziţia senatorului PSD.

„CINE SE CREDE FĂRĂ DE PĂCAT SĂ ARUNCE PIATRA“

Şi deputatul PPDD Luminiţa Pachel Adam a sărit în apărarea Corinei Creţu. Aceasta s-a arătat împotriva publicării schimbului de epistole electronice dintre cei doi protagonişti. „Personal mi se pare exagerat ceea ce i se întâmplă doamnei europarlamentar. Există un citat celebru în Biblie care spune: «Cine se crede fără de păcat să arunce primul piatra». Ar trebui să se vadă ce a făcut europarlamentarul Corina Creţu şi mai puţin femeia Corina Creţu“, a opinat Adam.

Preşedintele PPDD Simona Mann empatizează cu susţinătoarele Corinei Creţu, deşi admite existenţa unei relaţii cu oficialul american. „Lucrurile au derapat complet. Relaţia În acest moment, oricât ar fi vrut dumneai să ascundă relaţia, nu o mai poate face. Mă solidarizez şi eu cu Corina Creţu“, a afirmat Mann.  

Deputatul PDL Andreea Paul caracterizează acest episod de-a dreptul revoltător. Aceasta crede că situaţia ar fi fost lăudabilă şi nu de condamnat dacă în situaţia Corinei Creţu s-ar fi aflat un bărbat. „Femeile sunt aspru criticate, iar aceeaşi faptă, în cazul unui bărbat, este apreciată. A readuce în spaţiul public această poveste îi face şi mai mult rău Corinei Creţu“, a susţinut Paul. 

O altă femeie din conducerea PDL, Raluca Turcan, s-a limitat să plaseze  scandalul amoros în categoria celor care nu sunt subiecte de presă. „Este vorba de o corespondenţă privată şi nu este normal să fie un subiect de presă, indiferent cine este implicat“, a declarat, succint, Turcan. 

Miza scandalului

Scandalul idilei dintre Corina Creţu şi Colin Powell l-a avut drept ţintă pe celebrul general american. Deşi Powell nu mai este un actor de prim-plan în politica americană, conform analiştilor în domeniu, miza este aceea de a ridica suficiente semne de întrebare asupra integrităţii unui militar de carieră, care a dirijat politica externă a Washingtonului într-o serie de conflicte armate de mare amploare. Atacul a avut efecte devastatoare şi asupra credibilităţii Corinei Creţu. Ea a primit o gravă lovitură de imagine, într-un moment de avânt al carierei sale politice, întrucât surse din cercurile restrânse de la Bruxelles susţin că europarlamentarul urma să fie nominalizată la una din funcţiile de comisar european la nivelul UE. (A contribuit Diana Rusu).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite