Femeile din PDL cer Guvernului să nu se atingă de indemnizaţia pentru creşterea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei de femei din PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că "Organizaţia de femei a PDL"  cere Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

Sulfina Barbu a declarat că Organizaţia de femei a PDL nu este de acord cu diminuarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, se arată într-un comunicat, intitulat "Organizaţia de femei a PDL solicită Guvernului să nu se atinga de indemnizaţia pentru creşterea copiilor".

Mamele vor protesta împreună cu bebeluşii în faţa Ministerului Muncii

Bugetele europene, controlate la Bruxelles!

Alte decizii pentru banii FMI care nu sunt cuprinse în Scrisoarea de Intenţie

"Organizaţia de femei a PDL a decis să solicite Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Este corectă şi necesară solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a reaşeza sistemul de protecţie socială, astfel încât de ajutoarele sociale să beneficieze doar categoriile sociale vulnerabile şi să evităm cumularea nejustificată de diverse ajutoare sociale.", a declarat Sulfina Barbu la Biroul Permanent Naţional al Organizaţiei de femei a PDL care se desfăşoară la Băile Herculane în perioada 15 - 16 mai.

"Ajutorul pentru creşterea copiilor însă, nu este un ajutor de care poţi profita minţind. Aici lucrurile sunt clare, cu naşterea unui copil nu poţi păcăli autorităţile. Total de acord că statul nu mai are de unde să cheltuiască la fel de mult ca înainte, dar scopul planului de austeritate este redresarea României. Şi nimeni nu poate gândi revigorarea României pe termen lung fără sprijinul acordat familiilor în creşterea copiilor", a completat Sulfina Barbu.

Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redus, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, a declarat Andreea Vass-Paul, citată de Mediafax.

"Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite