Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Federica Mogherini: Am convenit să nu ne amestecăm în campania electorală din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Comisiei Europene FOTO AP
Vicepreşedintele Comisiei Europene FOTO AP

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, care urmează să ia prânzul cu premierul Dacian Cioloş.

„A fost de acord că opţiunea militară nu este o soluţie pentru rezolvarea conflictului din Siria. Abordarea diplomatică este importantă. Chiar dacă discuţiile între SUA şi Rusia au intrat puţin în blocaj. UE vrea să fie un partener care facilitează discuţiile. România este una din puţinele ţări care mai are ambasadă la Siria. Suntem importanţi pentru că avem legături foate profunde cu Siria. Avem câteva contacte care sunt importante pentru a merge pe calea diplomatică“, a spus Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu Federica Mogherini.

Preşedintele a mai spus că nici România, nici UE, nu se va implica în campania electorală. „Moldova este importantă  pentru UE. Am convenit să avem o abordare comună în ceea de priveşte Moldova. Să aibă o viaţă democratică solidă şi să-şi continue un parcurs care va fi îndreptat spre Europa. Am convenit că ar fi incorect să ne implicăm în procesul electoral, să ne implicăm pentru un candidat sau altul, fără să avem un amestec în campania electorală“, a mai spus Iohannis. 

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, este primită astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. Cei doi oficiali vor discuta despre vecinătatea estică a Uniunii Europene, criza migraţiei şi politica de securitate a Europei. 

De la ora 13.30, Federica Mogherini va lua prânzul cu premierul Dacian Cioloş, fost comisar european. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite