Farsa grotescă a eliminării pensiilor speciale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, Parlamentul s-a făcut că elimină pensiile speciale. De fapt, o mică parte dintre ele, adică exact acelea a căror eliminare este susceptibilă să fie declarată drept neconstituţională de CCR. Aşa încât, atunci când se va ajunge la socoteala finală, cu buzele umflate nu vor rămâne decât aviatorii şi diplomaţii.

Am avut, în realitate, parte de un spectacol de sunet şi lumină pus la cale de conducerile parcă înfrăţite ale PNL şi PSD care de care mai interesate să arate cât de preocupate sunt  de respectarea voinţelor maselor largi, populare. Din motive, electorale, fireşte.

Nici nu trecuse bine o oră de la încheierea momentului marii farse jucată românilor de deputaţi  de mai toate culorile politice că am şi avut parte de un alt spectacol de proastă calitate, desfăşurat de astă dată în incinta Palatului Victoria, exact în timpul şedinţei de guvern. Şedinţă inaugurată cu vădită satisfacţie de premierul României, dl. Ludovic Orban, care într-un dialog parcă desprins dintr-o parodie a teatrului absurdului purtat cu ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru, a mimat marea grijă pe care o ar avea-o pentru artişti, sportivi de performanţă şi academicieni. Dl. Orban s-a făcut a nu şti că amendamentul iresponsabil al pesedistului Adrian Solomon, amendament în urma căruia respectivii reprezentaţi ai unei părţi ai elitei României ar fi fost privaţi de indemnizaţia de merit oricum plafonată, a fost retras aşa că nu mai era nevoie de nici un semn de generozitate, de nici un act salvator din partea Executivului. Dl. Orban a jucat comedia de îngrijorat instantaneu calmat de competenţa unei doamne ministru altminteri campioane la rostit vorbe de clacă. Numai bună de înscris în Armata Salvării.

Seara, mai toate televiziunile au consacrat talk-show-uri afacerii cu pricina. Transformate toate într-o paradă de politicianisme vizând obţinerea de voturi. Care au fost principalele teme de discuţii, de laude sau de acuze? Vreo trei sau patru. Care a fost partidul ce a trecut primul prin Parlament întâiul lot de pensii speciale, cine şi cum a lungit lista mult peste marginile iertate, cine îşi asumă şi cui îi revine meritul ascultării, în fine, a voinţei neamului? PSD, zice guraliva şi pitoresca doamnă Gabriela Zoană, PNL ne încredinţează sigur pe sine şi fără putinţă de tăgadă dl. Pavel Popescu. Toţi o fac din dorinţa ca recunoştinţa românilor să se contabilizeze în voturile de la alegerile parlamentare care vor avea loc fie anticipat, fie la termen, în acest din urmă caz  abia după sfârşitul toamnei. Românii trebuind  să îşi amintească în faţa urnelor zicerea în conformitate cu care intenţia contează.

Atâta doar că atât parlamentarii Stângii (PSD), cât şi cei ai Dreptei tradiţionale, înţelegând prin asta PNL, speră ca praful şi pulberea să se aleagă după ce legea votată marţi va ajunge la mâna judecătorilor Curţii Constituţionale. Nu de alta, dar unii dintre ei au cam ajuns deja la vârsta pensiei, iar un bonus este oricând binevenit, în vreme ce alţii mai mult ca sigur că nu îşi vor mai afla loc pe listele de candidaţi şi mai ales pe locuri eligibile. Nici unul nu vrea să piardă nici un bănuţ. Altminteri ar fi acceptat propunerea impozitării drastice, progresive, de bun simţ şi lesne de pus în practică a USR. Singura cu adevărat fezabilă. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite