Facebook vs BOR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD-PC-UNPR vs ACL poate fi tradus, în termeni de reţele de comunicare, într-un meci inegal între conservatori şi modernişti, între oameni cu mai mulţi stăpâni (Guvern, Patriarh, interese economice, Catedrala Mântuirii Neamului, eventual Dumnezeu) şi cyborgii virtuali (internet, reţele de socializare electronice etc).

Acest meci ar fi trebuit să fie arbitrat de către DNA. Nu a fost cazul, nici timp pentru o investigaţie serioasă privind banii publici bagaţi în visteria bisericii ortodoxe române contra voturi, lobby şi campanie electorală. Vocile care sunt menite să propăvăduiască calea adevărului divin, pentru arginţi, s-au spurcat trăncănind lozinci politice mioritice. 

Tehnologia a învins, lumea modernă s-a dovedit mai eficientă în faţa uniformei preoţilor naţionalismului iraţional. Cetăţeanul român şi-a demonstrat capacitatea de a fi laic atunci când gândeşte interesul naţional, aşa cum trebuie să fie un european. BOR, în sondaje, apare în topul instituţiilor cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei. Pe asta au mizat strategii politici. Numai că, absolut din întamplare, au uitat de proverbul românesc „fă ce spune popa nu ce face popa”! 

Şi, mai mult, în sondajele de opinie este o eroare simpla întrebare: în care dintre instituţiile de mai jos aveţi cea mai mare încredere? Oamenii răspund BOR din confuzia indusă asupra acestei instituţii politico-economice şi relaţia ei cu divinitatea. În realitate, cetăţenii români spun că au cea mai mare încredere în Dumnezeu! 

Aceste alegeri nu au însemnat doar înfrângerea lui Ponta de către Iohannis, ci şi un masiv vot al cetăţenilor români împotriva a ceea ce se considera piatră de temelie a naţionalismului românesc, respectiv BOR. Instituţia politico-economică Biserica Ortodoxă Română s-a compromis iremediabil, s-a îndepărtat tot mai mult de misiunea pe care o declară, tendinţă sesizată şi sancţionată promt de către cetăţenii români.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite