Extremiştii, noii aliaţi ai PSD în Europa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că doamnei Carmen Dan nu prea îi era clar ieri ​pe cine din Italia l-a primit cu garda de onoare, este cazul să-i spunem că interlocutorul său, Matteo Salvini, ministru de Interne si vicepremier al Italiei, este şeful partidului extremist, anti-imigranţi, anti-UE şi populist Liga Nordului.

Printre multele declaraţii şocante sau deplasate ale domnului Salvini, se remarcă şi una din august anul acesta, în care îi cataloga pe românii din Italia drept nişte sclavi şi cerea României să nu-i mai trimită pe aceştia către ţara sa:

Există un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind faptul că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor. (Matteo Salvini. sursa - Mediafax)

Interesant este că tot domnul Salvini spunea ieri, în conferinţă de presă cu doamna Dan, că el susţine dreptul Parlamentului României de a emite ce legi doreşte, chiar dacă ele sunt criticate de Bruxelles sau de altcineva, şi că „şi noi, la fel ca voi, avem un raport complicat cu instituţiile europene în această perioadă“.

Iată, carevasăzică, în sfârşit, un lider european care e de partea PSD-ALDE, asta după ce absolut toate instituţiile şi partidele europene, de la Comisia Europeană la Comisia de la Veneţia, de la grupul popularilor europeni până la însuşi grupul socialist din Parlamentul European din care PSD face parte, i-au criticat fără niciun fel de reţinere pentru războiul pe care îl duc împotriva statului de drept.

Am aflat, deci, cu ocazia vizitei neaşteptate la Bucureşti a domnului Salvini, cine sunt noii aliaţi ai PSD-ALDE în Europa: extremiştii, cei cu care nimeni nu vrea să aibă de-a face, cu excepţia Guvernului Dragnea, care-i primeşte în România cu braţele deschise şi cu garda de onoare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite