Explicaţia premierului pentru creşterea preţului la benzină şi motorină: Au fost uragane şi a crescut preţul la baril

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie proprie în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la benzină şi motorină, de vină nefiind măsurile Guvernului său, ci fenomenele meteo planetare.

Mihai Tudose a precizat că nu vreo acciză ar fi de vină pentru scumpirile de la pompă, ci fenomene meteo cum au fost uraganele din zona Statelor Unite ale Americii. 

„Au fost urgane şi a crescut preţul la baril. În România mai puţin decât în restul planetei. A fost sub o creştere firească raportat la bursa petrolului. S-a adăugat la preţ acea acciză. Impactul pe preţ din cauza fenomenelor meteo a fost mare", a subliniat Tudose. 

Spre deosebire de acesta, al doilea om în stat, preşedintele Senatului, nu a putut să vadă vreo schimbare de preţ la pompă, după cum singur a recunoscut joi. 

„Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că au existat nişte majorări de preţuri. Sunt nişte diferenţe de preţuri foarte mari care pot să meargă până la 10%. Preţul petrolului, dacă o să crească, o sa mai fie majorări de preţuri previzibile. E o economie de piaţă“, a comentat Călin Popescu Tăriceanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite