Explicaţia lui Ciolacu pentru cooptarea fiului lui Piedone: Nu văd probleme în a avea tineri pe liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a explicat joi seară, într-o conferinţă de presă, motivul pentru care partidul a decis să-l includă pe lista la Camera Deputaţilor pe fiul primarului Cristian Popescu Piedone.

Adevărul: Am remarcat că într-adevăr PSD a renunţat la unii dintre candidaţii cu probleme de imagine. Însă pe listă s-au strecurat oameni ca Oana Bulai şi băiatul lui Piedone. Ce-l recomandă de exemplu pe acesta din urmă la PSD şi ce legătură are cu organizaţia Suceava unde oamenii s-au revoltat?

Marcel Ciolacu: Eu îl cunosc. Îmi pare rău că-i spunem băiatul lui Piedone. E un tânăr învăţat, înclinat către social-democraţie şi nu văd probleme în avea tineri pe liste. Am avut o discuţie şi cu tatăl său să-l cooptăm în echipa noastră, a fost de acord şi de aici am decis să organizeze la organizaţia de la Suceava. 

Sunt totuşi mii de absolvenţi de stânga care şi-ar dori să facă politică şi nu au această şansă, tocmai că nu au un părite în politică.

Principiul pe care l-a avut a fost ca nicio persoană trimisă în judecată să fie pe listele PSD. Toţi colegii mei au fost de acord. Avem de exemplu, ştiţi că a început anchetarea lui Dan Tudorache. Am avut o discuţie bărbătească cu acesta şi mă bucur că a înţeles. El a decis să se autosuspende, până în momentul în care îşi va rezolva toate problemele cu legea. Mi-a spus: «mi se pare corect ca eu să mă autosuspend din partid până voi termina toate problemele cu justiţia». Acest lucru implică şi că nu va fi validat ca membru în Parlamentul României. Are dreptul de a se apăra. Există prezumţia de nevinovăţie. Acest lucru implică inclusiv faptul că el nu va fi validat de către comisia de validare din Parlament, pentru că nu este membru de partid. Faptul că s-a autosuspendat implică automat faptul că îşi va pierde mandatul de parlamentar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite