EXCLUSIV Octavian Bellu despre noua Constituţie: „Îmi doresc să fie în beneficiul tuturor cetăţenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de modificare a Constituţiei României a stârnit multe dezbateri şi controverse între cei care se ocupă cu revizuirea legii fundamentale, dar şi în rândul cetăţenilor obişnuiţi. Printre cei care şi-au dat cu părerea despre modificarea Constituţiei se numără şi celebrul antrenor român de gimnastică, Octavian Bellu, care şi-a exprimat punctul de vedere vizavi de acest proiect.

Octavian Bellu a explicat pentru „Adevărul” care ar trebui să fie criteriile pe care politicienii trebuie să le ia în calcul pentru revizuirea Constiţiei. „Îmi doresc să fie o Constituţie bună pentru popor, iar dacă se va schimba, să fie în beneficiul nostru, al tuturor cetăţenilor, al contribuabililor. Noua Constituţie trebuie să fie gândită şi pentru viitor, nu poţi adopta legi noi care să fie valabile doar pentru câţiva ani. Constituţia trebuie modificată cu mare atenţie pentru a nu ne trezi peste câţiva ani că trebuie să fie modificată din nou. Tot ce a fost nefuncţional în vechea Constituţie trebuie modificat. Este o răspundere mare pentru cei care vor modifica legea fundamentală, deoarece ei vor fi traşi la răspundere de acum înainte”, a spus Bellu.

Ilustrul antrenor de gimnatică crede că politicienii români trebuie să ţină cont şi de legile fundamentale ale altor state pentru a se inspira din ele. „Sunt de părere că cei care se ocupă de acest lucru trebuie să studieze constituţiile celebre din Europa şi de peste Ocean, să facă o analiză amănunţită şi să se inspire din ele. Ei vor hotărî soarta unei naţiuni, au o misiune foarte grea, care îi responsabilizează enormModelul Elveţiei mi se pare foarte bun. Cetăţenii sunt consultaţi de fiecare dată când se doreşte modificarea unei legi. Şi cetăţenii trebuie să decidă ce modificări se fac, deoarece ei vor fi afectaţi direct de aceste legi noi”, a adăugat Bellu.

Două dintre cele mai controversate reglementări adoptate în noua Constituţie, sancţionarea aspră a relelor tratamente aplicate animalelor şi introducerea stemei pe drapelul tricolor, sunt aprobate de antrenorul de gimnastică. "Sunt total de acord cu legea care interzice relele tratamente aplicate animalelor. Animalele sunt şi ele fiinţe şi nu trebuie să sufere. Referitor la stema pe drapel, nu mă deranjează dacă o vor pune din nou pe steag, am participat la concursuri internaţionale şi cu stema pe steag şi fără ea", a conchis Bellu.

Octavian Bellu: În niciun caz politicienii nu pot fi eliminaţi din Comisia de modificare a Constituţiei, deoarece ei cunosc fiecare domeniu de activitate din societate, ei sunt reprezentanţii cetăţenilor în Parlament.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite