Europarlamentar PSD, despre rezultatul alegerilor din Finlanda: Fac un apel la responsabilitate către Guvernul Finlandei şi îi rog să renunţe la Preşedinţia Rotativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO FACEBOOK
FOTO FACEBOOK

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel comentează rezultatul alegerilor parlamentare din Finlanda şi face un apel la responsabilitate către Guvernul Finlandei şi îi rog să renunţe la Preşedinţia Rotativă care ar trebui să înceapă pe 1 iulie, pentru ca România să continue încă şase luni.

 "Când mă uit la rezultatul alegerilor din Finlanda, încerc să îmi imaginez cum ar fi arătat Preşedinţia Consiliului UE azi, dacă ar fi preluat-o ei la 1 ianuarie! Evident acea propunere se dovedeşte astăzi ca fiind nu doar ridicolă, dar evident pur politică! Ce îmi doresc? Îmi doresc să continuăm noi, România, încă 6 luni! Am demonstrat că suntem capabili să ducem această responsabilitate! Am închis 90 de dosare, din care mai mult de 60 sunt legislative! Am organizat sute de întâlniri, la nivel de înalt şi de experţi, care au demonstrat seriozitatea şi profesionalismul ROMÂNESC!  

 Guvernul PSD a schimbat imaginea României la nivelul UE!", afirmă europarlamentarul social-democrat, referindu-se la oferta autorităţilor de la Helsinki de a prelua preşedinţia Consiliului UE pe fondul informaţiilor conform cărora România nu era pregătită.

El face apel la Guvernul finlnadez să renunţe la preşedinţia rotativă pe care ar urma să o preia la 1 iulie.

 "Fac un apel la responsabilitate către Guvernul interimar al Finlandei şi îi rog să renunţe la Preşedinţia Rotativă care ar trebui să înceapă pe 1 iulie! Nu ne putem permite să pierdem 6 luni cu incertitudini politice la Helsinki! Mai mult decât atât, o eventuală includere a extremei drepte într-o nouă construcţie a majorităţii guvernamentale în timpul Preşedinţiei Rotative a Consiliului UE, nu poate fi benefică Proiectului European!", scrie Pavel pe Facebook. 

Social-democraţii îşi proclamă victoria în alegerile parlamentare de duminică, din Finlanda, după numărarea a 97% din voturi, în timp ce Partidul Finlandezilor, antimigranţi, s-a situat pe locul al doilea, anunţă BBC.

După numărarea a peste 97%, Social Democraţii au obţinut un scor sde 17.8% iar PArtidul Finlandezilor 17.6%.

Liderul Social Democraţilor Antti Rinne s-a şi programat câştigătorul scrutinului.

Coliţia Naţională de centru-dreapta este uşor în urma Partidului Finlandezilor, Partidul de Centru al fostului premier Juha Sipila a constatat o scădere a susţinerii sale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite