Europarlamentar PSD: Cioloş şi Cîţu luptă împotriva românilor la Bruxelles. Au respins Rezoluţia care putea opri explozia preţurilor la gaze şi energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica FOTO Facebook
Dan Nica FOTO Facebook

Europarlamentarul PSD Dan Nica transmite că grupurile din Parlamentul European din care fac parte PNL şi USR PLUS au respins o Rezoluţie ce face referire la costurile în creştere la energie şi gaze.

„Delegaţia PSD din Parlamentul European a solicitat încă de săptămâna trecută o dezbatere prioritară, cu Rezoluţie, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, în legătură cu creşterea preţurilor la energie, o problemă majoră existentă la nivelul Uniunii Europene. Acest demers a fost respins astăzi de grupurile din care fac parte USR-Plus şi PNL la nivelul PE”, transmit social-democraţii, conform unui comunicat de presă. 

„Dacian Cioloş şi PNL au respins rezoluţia prin care PSD solicita soluţii concrete şi urgente în legătură cu creşterea preţurilor la gaz şi energie. Ca urmare a deciziei Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European, Renew, al cărui lider este Dacian Cioloş şi PPE, din care face parte partidul lui Superman Cîţu, solicitarea Grupului S&D (PSD) de a avea o Rezoluţie în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie a fost respinsă”, a declarat liderul Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a explicat că această Rezoluţie solicita soluţii imediate în legătură cu creşterea preţurilor la gaz şi energie, pentru ca ele să fie aplicate rapid  în România şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene afectate de criza preţurilor. Dan Nica a precizat că în urma negocierilor politice s-a stabilit că va avea loc o dezbatere prioritară, săptămâna viitoare, cu titlul - „Soluţii europene privind creşterea preţurilor la energie pentru întreprinderi şi consumatori: rolul  eficienţei energetice şi a energiei regenerabile şi nevoia de a în lupta cu sărăcia energetică”.

“Gravitatea creşterii dramatice a preţurilor la gaze şi energie se va accentua şi mai mult pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece. Din păcate, în prezent, în România nu este implementată nicio politică guvernamentală de creştere a nivelului de trai, ceea ce face ca situaţia să fie tot mai greu de suportat de familiile cu venituri foarte mici. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Dacian Cioloş şi PNL au luptat împotriva românilor şi la Bruxelles. Atât Guvernul României cât şi Comisia Europeană au datoria de a prezenta soluţii rapide şi concrete, pentru că riscurile cu care se confruntă România şi multe alte state sunt majore. Uniunea Europeană şi guvernele statelor membre trebuie să se reapropie de oameni prin fapte, nu prin vorbe, însă ceea ce s-a întâmplat astăzi ne îndepărtează de legislaţia europeană în vigoare care prevede clar şi fără echivoc dreptul guvernelor de a lua măsuri atunci când există un eşec de piaţă (produse şi servicii strategice – alimente, energie electrică, termică etc.)”, a menţionat liderul Delegaţiei Române S&D.     

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite