Europa Liberă: Dăncilă nu a ascultat rugămintea de bun-simţ a lui Juncker şi l-a numit în locul Corinei Creţu pe Mircea Paşcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Acum, la încheierea mandatului României în fruntea Consiliului UE, şi după ce Corina Creţu şi-a părăsit postul de Comisar European pentru a deveni eurodeputat în formaţiunea lui Victor Ponta, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker o rugase pe Viorica Dăncilă să nu numească pe altcineva“, scrie jurnalistul Dan Alexe, corespondent la Bruxelles al publicaţiei Europa Liberă.

„Viorica Dăncilă nu a ascultat rugămintea de bun simţ şi l-a numit în locul Corinei Creţu pe Ioan-Mircea Paşcu. Numire absolut inutilă şi o risipă de bani evidentă, pentru un favoritism pe faţă.

Numire inutilă pentru că până în octombrie nimic nu se va face în domeniul respectiv: dezvoltarea regională. Comisia funcţionează fără acel post. A sosit vacanţa de vară a Comisiei, marile dosare sunt suspendate. Apoi, un nou comisar nu ar avea timp, pur şi simplu, nici măcar să se familiarizeze cu dosarele până în octombrie. El nici nu va putea fi, de altfel, audiat de Parlamentul European, aşa cum este obligatoriu. Noul Parlament European are o arhitectură încă fluidă, iar săptămâna viitoare abia îşi alege viitorul preşedinte.

Mai degrabă, numirea a fost un cadou de consolare pentru veteranul Ioan-Mircea Paşcu, care nu a intrat pe listele PSD-ului pentru a redeveni parlamentar european, dar care va primi acum vreme de câteva luni un salariu de 20.000 euro pe lună, împreună cu toate celelalte privilegii şi bani pentru asistenţi şi birou, apoi, desigur, pensie de Comisar European“, scrie Dan Alexe

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Creţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite