Euronews: Revenit la putere, PSD vrea să treacă peste epoca Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Shutterstock
Liviu Dragnea FOTO Shutterstock

Partidul Social Democrat s-a schimbat faţă de perioada în care Liviu Dragnea conducea partidul, iar formaţiunea politică era asociată cu corupţia, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, în cadrul unui interviu acordat Euronews.

„Astăzi, este vorba de un nou PSD. La alegerile din 2020, cei care apăreau pe listele electorale nu au avut vreo legătură cu corupţia. Toţi suntem curaţi(...)Dar ne acceptăm istoria”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, pentru Euronews.

Oprea susţine că noul partid înfiinţat de fostul lider Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie, este dovada clară că PSD s-a schimbat. „Dragnea încearcă să îşi înfiinţeze un nou partid (n.r. APP), chiar dacă nu poate face acest lucru din cauza problemelor juridice”, a comentat Radu Oprea.

Euronews arată că, în urmă cu 5 ani, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, era considerat cel mai puternic om din România, iar în 2021 a ajuns doar un „ex-condamnat furios” care îşi cataloghează foştii colegi de partid drept „laşi”.

Mai mult, modul în care Liviu Dragnea a condus PSD a dus partidul, la alegerile din 2020, la cele mai slabe rezultate din anul 1996 încoace.

Dar acest lucru s-a schimbat în anul 2021, când PSD a revenit la guvernare, parte a coaliţiei cu PNL. Jurnaliştii amintesc că lupta internă a liberalilor a făcut posibilă revenirea social-democraţilor la putere.

„Chiar dacă PSD s-a schimbat sau nu faţă de epoca Liviu Dragnea – sau că se va schimba acum, cât timp este la guvernare – rămâne unul dintre cele mai importante aspecte ale politicii din România”, a spus, pentru Euronews, Radu Magdin, analist politic.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite