Eurodeputaţii PSD cer sancţionarea extremiştilor  italieni care au lansat atacuri xenofobe la adresa românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăcilă, lidera delegaţiei PSD din Parlamentul European FOTO Arhiva Adevărul
Viorica Dăcilă, lidera delegaţiei PSD din Parlamentul European FOTO Arhiva Adevărul

Eurodeputaţii PSD i-au tranmis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în care cer sancţionarea europarlamentarilor italieni Lega Nord Gianluca Buonanno şi Matteo Salvini pentru declaraţiile xenofobe făcute la adresa românilor aflaţi în Italia.

„Delegaţia eurodeputaţilor PSD a transmis preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz o scrisoare prin care cere sancţionarea oficială a europarlamentarilor Lega Nord Gianluca Buonanno şi Matteo Salvini. Am tras astfel un semnal de alarmă cu privire la faptul că afirmaţiile xenofobe făcute de către cei doi europarlamentari la adresa românilor încalcă flagrant valorile europene“, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Demersul europarlamentarilor PSD vine în contextul în care, recent, la Roma, cinci maşini cu numere de Satu Mare au fost incendiate. Incendiile au fost provocate în jurul orei 4, pe o stradă secundară din cartierul Borghesiana, aflat la periferia Romei. Locuitorii cartierului s-au trezit brusc, atunci când au auzit o serie de bubuituri, una după alta, provenind din stradă.

Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul unui protest organizat la Roma, Matteo Salvini a avut o serie de atacuri la adresa românilor care muncesc în Italia, afirmând că aceştia îi lasă fără un loc de muncă pe italieni, potrivit romaniatv.net. Gianluca Buonanno afirmase public cu câteva zile în urmă că „mulţi din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câţiva euro" şi că ar fi mulţumit dacă toţi românii din Italia s-ar întoarce acasă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite