Eugen Tomac: PMP votează pentru plecarea lui Victor Ponta. Moţiunea de cenzură nu va reuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PMP Eugen Tomac FOTO Adevărul
Preşedintele PMP Eugen Tomac FOTO Adevărul

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, duminică, că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor vota în favoarea moţiunii de cenzură depusă de PNL, însă spune că tentativa de trântire a Guvenrului Ponta nu va avea sorţi de izbândă.

 "În prezent, în Mişcarea Populară sunt şase colegi parlamentari. Deşi PNL mimează actul de opoziţie, pentru că un partid aflat în opoziţie şi care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziţie, nu o face cu toată convingerea şi, din păcate, această moţiune de cenzură nu va reuşi. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mişcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria“, a declarat Tomac, potrivit Agerpress.

Liderul PMP s-a referit şi la situaţie juridcă delicată a premierului Victor Ponta. „De altfel, suntem singurul partid de opoziţie care a ieşit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanţa funcţiei. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, este de nepermis ca şeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal şi să se ţină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcţie“, a mai spus Eugen Tomac.

Liderii PNL şi UNPR s-au întâlnit miercuri, înainte de citirea moţiunii de cenzură, pentru a discuta despre modul în care ar putea avea loc votul săptămâna viitoare. În urma întâlnirii cu liderii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat  că formaţiunea sa va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de liberali, dar că decizia formală se va lua luni în grupurile parlamentare reunite ale Uniunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite