Eugen Teodorovici, către Iohannis: Lecţia de economie să o dea cui vrea, dar nu cred că-şi doreşte o replică din partea mea. Ce spune despre proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO GOV.RO
FOTO GOV.RO

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a făcut miercuri o serie declaraţii critice la adresa  preşedintelui Klaus Iohannis, după refuzul acestuia de a promulga legea bugetului.

„România pierde prin declaraţiile preşedintelui, dar dumnealui, cred că e abordarea domniei sale, e una dintre armele din pachetul acela meschin cu care crede că va câştiga Preşedinţia. Aşa crede dânsul că e o miză electorală, dar repet e o bătaie de joc dar ca şi Guvern, ca şi ţară. Spune ce ai de spus, cum făcea şi Băsescu şi la final de an ne întâlnim să vedem cifrele. Dar nu face uz de acest mod excesiv de a contesta la CCR. 58 de sesizări la CCR. Acesta e rolul tău ca preşedinte? O ţară nu poate funcţiona în felul acesta. Lecţia asta de economie să o dea cui vrea, dar deja sare calul şi nu cred că îşi doreşte ce înseamnă cu adevărat o replică din partea mea, nu a unui pesedist”, a afirmat Eugen Teodorovici citat de Antena 3.

Ministrul a vorbit în aceeşi cheie şi despre protestatatri.

„Tot sper la un dialog normal între preşedinte şi Guvern, înre preşedinte şi Parlament, între cei trei actori, restul societăţii. Eu am avut o discuţie la birou cu anumite entităţi publice care efectiv se plâng de slăbirea statului. Deci statul nostru se slăbeşte pe zi ce trece. Cu această abordare profesională, dorinţă de a distruge statul în sine, dorinţa de a distruge România. Protestele inutile. Dacă întrebi un om pe stradă de ce protestează. «Spune-mi şi mie de ce protestezi?». Nu ştie să spună de ce. Am avut eu o discuţie de genul acesta cu cineva din maşină care mi-a spus «domnule, daţi foc la ţară». «Am înţeles, bun. Dă-mi şi mie un argument». «Ah nu, domnule, lăsaţi». Ce chestiune e aceasta? Arunci un cuvânt, dar fără să explici”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite