Eugen Nicolicea: „Eu propun eliminarea imunităţii parlamentare. Denigrează imaginea Parlamentului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolicea propune eliminarea imunităţii parlamentare  FOTO Adevărul
Eugen Nicolicea propune eliminarea imunităţii parlamentare  FOTO Adevărul

Eugen Nicolicea, deputat PSD, vine cu o propunere care ar putea activitatea parlamentară. El susţine eliminarea imunităţii parlamentare începând cu legislatura 2016-2020. Nicolicea consideră că imunitatea parlamentară nu ajută cu nimic senatorii şi deputaţii, ba mai mult, denigrează imaginea Parlamentului.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, după părerea mea imunitatea parlamentară nu trebuie să existe. (...) Eu propun eliminarea. Decât o imunitate în care trebuie să dai un vot dacă o ridici sau nu şi toată lumea să strige că trebuie să dai votul într-o direcţie, adică vot imperativ, prefer să nu existe niciun fel de vot, că nu s-a ales nimeni cu nimic decât cu denigrarea imaginii Parlamentului", a explicat Nicolicea, informează NewsIn.

Eugen Nicolicea a abordat şi subiectul regionalizării. El susţine că în actualele condiţii este foarte greu de organizat un referendum care să aibă şanse să fie validat.

"Modificarea Constituţiei se face prin referendum. Ca să fie referendumul aprobat, trebuie să fie cvorum. Ca să fie cvorum la referendum, trebuie să modifici legea referendumului. Dacă modifici legea referendumului se interpretează în momentul de faţă că este un atac la preşedinte. Până vreme nu modifici legea referendumului, orice modificare sau promisiune de modificare a Constituţiei este minciună", a susţinut uneperistul.

Deputatul PSD susţine proiectul premierului Victor Ponta de modificare a Constituţiei, dar a susţinut că nu poate fi pus în practică atât timp cât nu se modifică actuala lege privind referendumul. "De acord, dar ca să poată să se aprobe proiectul dnului Ponta pe care îl susţin mai rămâne să se modifice Legea referendumului", a conchis Nicolicea.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite