Nord-estul vrea în Alianţa Vestului. Primarul Iaşiului: „La Bucureşti sunt toate timpanele înfundate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica
Mihai Chirica FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica

Şi Estul României vrea să facă parte din Alianţa Vestului. Primarul Iaşiului, Mihai Chirica susţine că i-a scris lui Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, încă din noiembrie pentru a-i propune o asociere „transcarpatică şi transpartidică”. Chirica a criticat Capitala, precizând că la Bucureşti „sunt toate timpanele înfundate”.

 „Am trimis o scrisoare din 2 noiembrie. Dorinţa mea era de a face o asociere transcarpatică, i-am zis, şi transpartidică, pentru că în momentul de faţă se simte necesitatea unei contraponderi la divizarea unei societăţi care se simte peste tot, din toate punctele de vedere. De ce la Cluj? Dorinţa e de a lega două provincii istorice, oarecum, cele care au dus curentul unionist de acum 100 de ani dinspre partea de est a României, trecând Carpaţii spre Ardeal”, a spus Chirica la Digi24.

Edilul a menţionat că nu a primit încă un răspuns, „dar asta nu înseamnă că nu se va întâmpla”.

Chirica spune că o astfel de alianţă ar putea ajuta proiecte precum autostrada A8, care să lege Moldova de restul ţării.

„Speranţa moare ultima. De ce nu? Putem deveni o voce mult mai uşor de auzit mai ales la Bruxelles decât la Bucureşti, pentru că se pare că acolo sunt toate timpanele înfundate, motiv pentru care speranţa mea este că mai multe voci, indiferent de culoarea politică - nu vreau să accentuez că există un curent oarecum nuanţat spre PNL, nu e ăsta mesajul meu - dar cred că-şi pot găsi locul într-o alianţă de o parte şi de cealaltă a Carpaţilor toţi primarii care au de slujit interesul cetăţenilor pe care-i reprezintă în momentul de faţă”, a spus Mihai Chirica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite