Epitete

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăsaţi-o mai încet cu protecţia socială ca atribut definitoriu al stângii! Nu are nicio legătură fundamentală cu stângismul, e doar o revendicare, o însuşire abuzivă şi ipocrită, nimic mai mult.

A face protecţie şi justiţie socială e un principiu al culturii şi moralei iudeo creştine (şi al altora pe care eu nu le cunosc, foarte probabil), şi nu al unei ideologii. E suficient să fii educat şi civilizat pentru a face o protecţie socială generoasă şi echitabilă, a face justiţie socială. Iar dacă eşti inteligent, va fi şi eficientă. Dacă eşti educat şi civilizat, nu ai cum să NU faci protecţie socială, indiferent de care mână eşti. Fiindcă e imoral.

Or, să fii şi civilizat şi imoral în acelaşi timp nu se poate decât dacă eşti idiot. Dacă eşti şi deştept, pe deasupra, e un motiv în plus să faci o protecţie socială generoasă, pentru că ajungi repede la concluzia că e mai rentabil. Sau invers, că lipsa protecţiei sociale te costă enorm, şi pierzi mult mai mult şi acolo unde te-ai putea aştepta să economiseşti sau să ciupeşti ceva, la prima vedere. Dacă eşti dreptist şi nu faci o protecţie socială generoasă şi justă, nu e pentru că nu te lasă ideologia, ci pentru că eşti needucat şi necivilizat. Iar dacă eşti educat şi civilizat, dar nu e eficientă, atunci înseamnă că eşti prost. Dacă e eficientă, însă nu ştii să o comunici, eşti un bleg!

Iar dacă eşti dreptist educat, dar dai cui nu trebuie şi nu dai cui trebuie, eşti un nenorocit necivilizat-măgar pervers!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite