PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor: alţi patru parlamentari l-au lăsat pe Dragnea pentru Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta atrage din ce în ce mai mulţi parlamentari PSD în Pro România, punând în pericol majoritatea lui Dragnea. Foto: Mediafax.
Victor Ponta atrage din ce în ce mai mulţi parlamentari PSD în Pro România, punând în pericol majoritatea lui Dragnea. Foto: Mediafax.

Fostul premier şi fondatorul Pro România, Victor Ponta, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, că alţi patru deputaţi PSD au demisionat din partid şi s-au alăturat formaţiunii pe care o conduce. Noii parlamentari Pro România sunt fostul lider PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, unul dintre contestatarii oficiali lui Liviu Dragnea, Ion Spânu, Mihai Popa si Mihai Mohaci. Prin plecările celor patru, PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor.

„Echipa PRO Romania din Parlament si din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumpăraţi sau speriaţi! Deputaţii Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa şi Mihai Mohaci sunt oameni alături de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 şi alături de care am promis în Campania din 2016 că vom continua politicile de dezvoltare, educaţie, sănătate, agricultură, infrastuctură”, a anunţat Victor Ponta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 Ion Spânu este deputatul la primul mandat şi vine tot din Caraş-Severin, la fel ca proaspătul lider PSD Caraş demisionar, Ion Mocioalcă. Mihai Mohaci şi Mihai Valentin Popa sunt deputaţi de Braşov.

Majoritartea în Camera Deputaţilor e de 165 de voturi. PSD are 148 de deputaţi, iar ALDE - 19, aşadar cu două voturi peste limită. Cu cele patru plecări, PSD a rămas cu două voturi sub majoritate. Astfel, Liviu Dragnea a devenit dependent de voturile UDMR sau de voturile minorităţilor naţionale. La Senat, PSD încă se bazează pe o majoritate solidă: are  20 de voturi peste limită împreună cu ALDE. 

Unul dintre parlamentarii care l-au lăsat pe Dragnea pentru a merge alături de Victor Ponta este deputatul Ion Mocioalcă, până ieri liderul PSD Caraş-Severin, unul dintre social-democraţii cu greutate. „Este nedrept şi umilitor ca eu, asemenea unor alţi colegi ai mei din PSD, să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puşi în discuţie şi judecaţi de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare şi intolerabilă!“, a scris Mocioalcă pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite