Emmanuel Macron anunţă „un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Emmanuel Macron FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că autorităţile române şi franceze lucrează la un plan de susţinere a Forţelor Navale Române. Preşedintele francez a mai explicat că doreşte consolidarea cooperării atât pe plan politic, cât şi militar.

„Dorim să avansăm pe plan bilateral, lucrăm, la cererea autorităţilor române, la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române”, a declarat Emmanuel Macron. 

Preşedintele francez a mai completat că „miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document cadru”, explicând că „pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document cadru şi această cooperare”. 

Preşedintele francez a mai precizat că dispozitivul NATO din România va fi suplimentat, explicând că „în cadrul NATO (...) dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Întâlnirea la nivel înalt de la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre pentru a îndepărta orice ameninţare de pe Flancul de Est”, a mai explicat Macron.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite