FOTOGALERIE Emisarul special al SUA Philip Gordon s-a  întâlnit cu Traian Băsescu "la garaj"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philip Gordon s-a întâlnit cu preşedintele suspendat Traian Băsescu
Philip Gordon s-a întâlnit cu preşedintele suspendat Traian Băsescu

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a sosit, luni, la ora 11.10, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, unde a avut o întâlnire cu preşedintele suspendat, înaintea discuţiilor programate cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. Gordon a fost însoţit de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

La intrarea în sediul de campanie al preşedintelui suspendat, oficialii americani au fost întâmpinaţi de fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

În timp ce-i strângea mâna lui Traian Băsescu, ambasadorul SUA l-a întrebat pe Traian Băsescu ce mai face, iar preşedintele suspendat i-a răspuns: "Not so good ("Nu aşa de bine" - n.r.).

Gordon nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor nici la sosirea la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, nici la finalul întâlnirii cu acesta, care a durat aproximativ o oră.

Secretarul de stat asistent va avea o întâlnire, la ora 13.00, şi cu preşedintele interimar Crin Antonescu, la Palatul Cotroceni.De asemenea, premierul Victor Ponta se va întâlni la ora 17.00 cu oficialul american.

Vizita lui Philip Gordon la Bucureşti a fost anunţată de Departamentul de Stat al SUA. Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucureşti "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului".

Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de Stat al SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite