Emil Boc: Dacă PDL nu rămâne la guvernare, îmi dau demisia ca președinte al partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Preşedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, a declarat marţi seară că, în cazul în care PDL nu mai rămâne la guvernare după alegerile legislative din noiembrie, va renunţa la şefia partidului, punctând că este o chestiune de moralitate şi de decenţă politică.

"Eu sunt preşedintele acestui partid şi, cel puţin după statut, se spune că patru ani eşti preşedintele PDL, aşa am fost ales la ultima Convenţie. Dar, evident că după un ciclu electoral este un moment de bilanţ. Nu vă imaginaţi că, dacă PDL nu mai rămâne la guvernare în urma scrutinului din noiembrie, aş mai sta o secundă în funcţia de preşedinte. Este o chestie de moralitate, de responsabilitate politică şi de decenţă. Un preşedinte care nu reuşeşte să menţină partidul la guvernare, face pasul înapoi şi lasă pe altcineva. Dar, până atunci, foloseşti tot ce are mai bun partidul să-ţi atingi obiectivul pentru care ai fost votat la ultimul Congres", a spus Boc, la TVR, întrebat cum îşi vede viitorul în PDL.

El a precizat că în acest moment PDL are toate şansele să rămână la guvernare şi după alegerile legislative din această toamnă, notează Agerpres.

"În acest moment, PDL are toate şansele reale ca împreună cu actualii parteneri de guvernare să continue guvernarea după noiembrie 2012. Obţinerea unui procent de 25% în locale este prima etapă în acest drum, al consolidării PDL. Mulţi uită că PDL, cu excepţia a doi ani, 2007 şi 2008, din 2004 este la guvernare tot timpul", a adăugat fostul premier.

Cât priveşte o eventuală candidatură a sa la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a precizat că a luat o decizie în acest sens, dar că va discuta în primul rând cu colegii săi din PDL. El a adăugat că principiul care va fi aplicat de PDL la alegerile electorale este acela ca acolo un partidul are primari, să se mearga pe reconfirmarea lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite