Emil Boc: Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea. Politica este pe voturi, nu pe victimizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc FOTO Facebook
Emil Boc FOTO Facebook

Primarul PNL al Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat la Digi24 că Ludovic Orban încearcă în alegerile interne ale liberalilor “strategia de victimizare tip fost preşedinte PSD”, după ce actualul preşedinte al PNL a acuzat că „forţe exterioare” partidului „sucesc mâini la spate”.

“Pot să vă spun cu certitudine că nu există aşa ceva în PNL. Este o competiţie deschisă între doi colegi şi atât. Probabil că domnul preşedinte Orban încearcă să dea o doză de victimizare ca strategie de campanie bănuiesc, pentru că alt argument nu există, însă această competiţie se va încheia în 25 septembrie”, a declarat Emil Boc pentru Digi24.

El a mai declarat că nu are informaţii legate de acuzaţiile făcute de Ludovic Orban.

“Nu avem informaţii, eu şi colegii care îl susţin pe premierul Cîţu, despre aşa ceva. N-are cum să fie aşa ceva. România cred că a depăşit de multă vreme perioada în care asemenea metode măcar erau enunţate. Am trecut într-o perioadă în care transparenţa şi respectul faţă de instituţiile statului, care trebuie să-şi facă datoria. Competiţia politică este una, partea care ţine de funcţionarea instituţiilor statului este alta. Cele două nu au niciun fel de legătură”, a mai declarat Emil Boc.

Liderul a mai precizat că atunci când a menţionat ideea de victimizare, a făcut-o „gândind că fostul premier Ludovic Orban, actual preşedinte al PNL, în cadrul competiţiei interne încearcă strategia de victimizare tip fost preşedinte PSD, care s-a demonstrat şi atunci şi acum că nu are succes. Românii vor să vadă proiecte. Realitatea crudă este aceea. Ludovic Orban a pierdut în calitate de preşedinte ultimele alegeri. Politica este pe voturi, nu pe victimizări. Un partid se legitimează şi un preşedinte duce mai departe corabia dacă câştigă bătăliile politice şi electorale. Domnul Orban este un foarte bun preşedinte de Cameră şi e bine că e acolo, dar are nevoie partidul de continuarea şi trecerea partidului la nivelul următor prin prestaţia premierului Cîţu”.

Primarul Cluj-Napoca crede că premierul Florin Cîţu va câştiga preşedinţia PNL şi nu vede de ce nu ar mai fi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor

„Cred că premierul Cîţu va câştiga şi preşedinţia PNL. Este părerea mea, a unuia care îl susţine. Este o competiţie internă a PNL care n-are legătură nici cu punerea în pericol a guvernării ţării, pentru că ţara merge mai departe.Premierul Cîţu este premier şi acum şi după 25 septembrie, un lucru foarte clar, pentru că nu amestecăm, nu creăm elemente de instabilitate politică printr-o competiţie din interiorul PNL. Nu e vinovată ţara pentru că noi avem un congres. Deci guvernul merge mai departe”, a mai declarat el.

Întrebat dacă va mai fi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor în cazul în care pierde alegerile interne ale partidului, el a răspuns că nu vede „de ce nu”.

Echipa Orban duce lupta din PNL la un alt nivel, cel al invocării „forţelor externe” în stabilirea noului şef al partidului, afirmaţiile nedovedite fiind, parcă, inspirate din mesajele lansate de Liviu Dragnea despre „statul paralel”, în perioada 2017-2019.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la declaraţiile lui Ludovic Orban privind intervenţii din afara partidului în competiţia internă a PNL, că nu are astfel de semnale şi, în cazul în care ar fi avut, ar fi intervenit. Şeful statului a adăugat că lucrurile trebuie privite „destul de relaxat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite