Emil Boc, despre relaxarea măsurilor: „Asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. La orizont este un tsunami”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Primarul municipiului Cluj-Napoca, liberalul Emil Boc, susţine că România nu ar trebui să ia măsuri de relaxare înainte de sărbători, întrucât în Europa este „un tsunami” care se apropie de noi, iar pandemia nu a trecut.

„Dacă mă uit în Europa, îmi dau seama că la orizont este un tsunami, este un val care vine şi cam aşa a fost de care fiecare dată, de la Vest la Est (...) Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie, asta e prima concluzie pe care trebuie să o avem în minte. A doua este că ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru ca am avut un fond scăzut de vaccinare”, a declarat Emil Boc joi, la Napoca Fm.  

Edilul a preiczat că în România se relaxează restricţiile, în timp ce alte state europene discută despre vaccinarea obligatorie în multe domenii.

„Acum, uitându-mă la ce se întâmpla în Franţa, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeşte despre obligativitatea vaccinării personalului medical, celor din asistenţă socială. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi, care să includă si doza 3. Dacă ne uităm la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, (...) asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. Să ne asiguram ca avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul ăla la noi să nu mai avem aşa probleme cu decesele şi să nu mai aglomerăm aşa spitalele. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa romanilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”, a mai declarat primarul din Cluj-Napoca.   

Emil Boc a subliniat că are încredere în ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că va lua deciziile „cele mai potrivite în interesul românilor”.  „M-am uitat la Germania şi, oricât de nepopulare ar fi unele măsuri, nu au renunţat la ele”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: România, din nou pe contrasens. Autorităţile de la Bucureşti relaxează măsurile anti-COVID când restul Europei recurge la restricţii dure

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite