Emil Boc, despre cheltuielile de protocol ale Hidroelectrica: „Probabil că e scrisă de Ponta ştirea aceasta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri seară la Ploieşti, referindu-se la cheltuielile de protocol ale Hidroelectrica din perioada 2009-2011 evidenţiate într-un raport al Corpului de control al premierului, că probabil ştirea respectivă este scrisă de Victor Ponta, care încearcă să „capteze“ atenţia publicului.

„Probabil că e scrisă de Victor Ponta ştirea aceasta, aşa încât nu prea am ce să comentez. El a generat ştirea probabil de un Corp de control pe care l-a trimis şi i-a pus probabil şi concluziile înainte de a fi întocmit raportul. (...) Legea nu se negociază de nimeni, ci se respectă, dar nu sunt de acord cu atacuri politice la adresa foştilor colegi din conducerea Guvernului, doar pentru că Victor Ponta este astăzi la guvernare. (...) Deocamdată, mi se par pură demagogie şi încercări de a capta atenţia publicului cu parfumuri şi cu alte lucruri de acest fel“, a susţinut fostul premier.

El a adăugat că nu cunoaşte detalii despre Hidroelectrica, însă pune la îndoială ceea ce spune premierul Victor Ponta.

 Nu sunt şef la Hidroelectrica să cunosc detaliile de acolo. (...) Eu am îndoială însă cu privire la tot ce spune Victor Ponta, pentru că se demonstrează că, din tot ce a spus, totul a fost şi este o minciună, aşa că nu am motive acum să îl cred suplimentar. Repet, nu am datele de la Hidroelectrica pentru că nu am avut nicio tangenţă cu compania să cunosc vreun raport de acolo în momentul de faţă, dar am o îndoială cu privire la orice spune Victor Ponta“, a precizat Emil Boc, care a venit la Ploieşti pentru a o susţine pe Elena Udrea în cadrul prezentării moţiunii sale.

Primarul Clujului a afirmat, în sala Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti, că PDL nu şi-a legat numele de nicio privatizare „care să prejudicieze românul de rând“ şi a dat exemplu în acest sens, printre altele, şi Hidroelectrica.

„Noi nu ne-am legat numele ca partid niciodată de vreo privatizare care să prejudicieze românul de rând, omul obişnuit. Am refuzat, de exemplu, să vindem din Petrom ce a mai rămas de la Năstase din vânzarea de pe vremea PSD-ului şi, dacă nu am primit echivalentul cât a primit Guvernul Năstase pentru întreg Petromul, noi am preferat să nu vindem acele acţiuni de 9,84% şi să aşteptăm vremuri mai bune. Nu ne-am repezit să vindem nici Romgazul, nici Transgazul, nici Hidroelectrica sau CFR-ul“, a afirmat Boc.

În ceea ce priveşte situaţia combinatului Oltchim, fostul premier a afirmat, după prezentarea moţiunii Elenei Udrea, că soluţii pentru salvarea acestuia există, însă actuala guvernare încearcă să îl distrugă.

„În momentul în care noi am reuşit după doi ani de negocieri dure cu Comisia Europeană să obţinem conversia datoriilor Oltchim în acţiuni, să văd că se renunţă la acest proiect şi nu se salvează compania, pentru că prima mare problemă sunt datoriile. Când ai rezolvat datoriile şi le-ai transformat în acţiuni şi când eram în fază avansată de negociere de a prelua Arpechimul de la Petrom ca să se realizeze sistemul integrat pentru Oltchim, eu nu înţeleg de ce aceste două lucruri nu se fac: conversia datoriilor şi cumpărarea Arpechim pentru a da viitor Oltchim. (...) Se încearcă distrugerea lui din nu ştiu ce motive de către actuala guvernare, când soluţiile le sunt la îndemână, după doi ani“, a explicat Emil Boc. 

El a participat, la Ploieşti, la prezentarea moţiunii cu care Elena Udrea candidează la şefia PDL.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite