Emil Boc dă cărţile pe faţă: PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi. Tişe, eu, Buda şi toţi colegii din Cluj suntem nemulţumiţi faţă de decizia conducerii centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. FOTO Arhivă personală / Emil Boc
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. FOTO Arhivă personală / Emil Boc

Primarulul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut public faptul că el, Alin Tişe şi alţi lideri din PNL sunt tare nemulţumiţi de faptul că Ludovic Orban şi conducerea centrală nu s-au luptat pentru prefectul liberal de Cluj. Fostul premier a subliniat că „PNL a trecut o linie roşie” în relaţia cu liberalii clujeni.

„PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu. Nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj atunci când s-a luat în coaliţie această decizie politică. Eu am fost preşedinte al PDL şi mereu au fost prefecţi liberali la Cluj. Şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi aduse partidului”, a declarat Boc, la Ziua de Cluj.

Fostul premier a precizat că în relaţia cu UDMR va fi un partener corect. „Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, aşa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local şi cel judeţean, guvernarea este alături de UDMR. Şi eu şi domnul Tişe avem majorităţi alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate oraşului şi judeţului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roşii pe care ştim bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, spune Boc.

Fostul premier a recunoscut starea de nemulţumire generalizată din filială. „Din primul moment când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. Dar, de aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidulu”, a mai precizat Boc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe, i-a trimis joi o scrisoare deshisă preşedintelui PNL Ludovic Orban şi premierului Florin Cîţi în care îi cere să îndrepte „greşeala” de a ceda funcţia de prefect al judeţului celor de la UDMR. Scrisoarea este semnată, potrivit lui Tişe, de alţi 70 de primari din judeţ. În caz contrar, Tişe ameninţă cu demisia din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite