Elena Udrea: Guvernul să aloce urgent fonduri pentru reabilitarea blocurilor cu bulină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea atrage atenţia că, în contextul activităţii seismice din ultima perioadă, Guvernul şi autorităţile locale trebuie să ia măsuri pentru evitarea tragediilor.

„Unii primari dau dovadă de iresponsabilitate şi tupeu – când se întâmplă câte o tragedie vorbesc de lipsa cadrului legal, deşi acesta există. Si există două motive pentru care administraţiile locale nu fac nimic: nu există banii reabilitării în primă instanţă (se alocă fonduri pentru cu totul alte proiecte, deşi riscurile sunt foarte mari) şi nici nu vor să-i pună la plată suplimentară pe proprietarii de locuinţe, care sunt şi ei votanţi“, scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

Totodată, ea atrage atenţia că „această nepăsare este foarte periculoasă şi poate genera probleme uriaşe“.

„Cred că discuţia referitoare la nevoia consolidării clădirilor cu risc seismic trebuie să fie foarte consistentă. Ea este mai importantă decât vreun conflict politic între PSD şi PNL“, mai scrie democrat-liberala.

“Pentru a înţelege magnitudinea problemei, atrag atenţia că la nivelul Municipiului Bucureşti au fost reabilitate în timpul guvernării PDL 31 de imobile cu risc seismic ridicat. La plecarea noastră de la guvernare, mai erau însă 190 de clădiri care se pot prăbuşi oricând, 184 de clădiri care, în caz de cutremur precum cel din 1977, pot şi ele să cadă şi 302 clădiri în clasa de risc seismic II (care pot suferi degradări majore)”, notează Elena Udrea.

În acelaşi timp, ea propune căutarea unei soluţii la această problemă care, în opinia sa, este insuficient dezbătută.

“Nu vreau în niciun caz să stârnesc panică în rândul populaţiei. Atrag însă atenţia că avem de-a face cu o problemă reală. Cutremurul cel mare se va produce la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, şi trebuie să fim pregătiţi. Dacă noi tratăm subiectul în cheia lipsei de ştiri tradiţionale de duminică, pe fondul unei agende mass-media destul de răsfirate, atunci vom ajunge să regretăm mai târziu”, încheie deputatul PDL.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite