Elena Udrea: „România se îndreaptă spre dezastru economic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul

„Încasările bugetare sunt mai mici cu un miliard de euro faţă de cât ar trebui să fie“, atrage atenţia Elena Udrea, adăugând că datele publicate de Ministerul Finanţelor indică faptul că România „se îndreaptă către dezastru economic“.

Într-un comunicat remis presei, Udrea prezintă sinteza execuţiei bugetare în perioada 1 ianuarie -31 august, subliniind că datele făcute publice de Ministerul Finanţelor anticipează „un adevărat dezastru economic“.

„Încasările bugetare pe primele opt luni ale anului au crescut cu 4,4%, în timp ce cheltuielile au crescut cu 4,8% în acelaşi interval. Suntem foarte departe de atingerea ţintei de deficit bugetar asumată în acordul cu FMI şi Comisia Europeană“, explică deputatul democrat-liberal.

 Totodată, Udrea susţine că pierderile bugetare însumează, în opt luni, „mai mult decât ar genera proiectul RMGC în cinci ani de zile“.

„USL se baza pe o creştere a veniturilor bugetare cu 7,47% în 2013 faţă de anul precedent. Creşterea este însă cu 3% mai mică decât era de aşteptat. Am încasat, în opt luni, aproape cu un miliard de euro mai puţin decât ar fi trebuit. E o sumă fabuloasă dacă ne gândim că necesarul financiar pentru creşterea veniturilor bugetarilor a fost mai mic: doar 4,062 miliarde de lei. Am pierdut mai mult în  opt luni decât ar genera proiectul RMGC în cinci ani de zile şi Ponta trebuie să răspundă urgent cum a reuşit să încaseze cu un miliard de euro mai puţin“, mai spune Udrea.

Deputatul PDL trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia economică şi susţine că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze.

„Cifrele vorbesc mai puternic decât propaganda USL. Ele strigă din toţi rărunchii: demisia! Dar Victor Ponta nu mai are demult urechi pentru adevăr“, crede Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite