Elena Udrea: „România, ţara în care nu există niciun secret, fiindcă Crin Antonescu relatează discuţiile primilor trei oameni în stat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Adevărul
Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a scris miercuri, pe contul ei de Facebook, că în România, ţara unde „cel din urmă cetăţean participă la jocul cel mai de sus de putere", nu există niciun secret, fiindcă „oameni precum Crin Antonescu relatează discuţiile dintre primii trei oameni în stat”.

„Ce ţară şi România noastră! Fericiţi că trăim în ea! Ţara în care nu există niciun secret. În care şi cel din urmă cetăţean participă la jocul cel mai de sus de putere, prin aceea ca până şi discuţiile celor mai înalţi demnitari devin publice. Nimic nu mai este ierarhizat, patria se conduce cu televizorul, deciziile se iau colectiv. Şi aceasta datorită unor oameni precum Crin Antonescu, care dau dovadă de o abordare nouă atât de transparentă în relaţia cu poporul, încât ne relatează discuţiile dintre primii trei oameni în stat. Şi ca transparenţa să fie maximă, informaţiile sunt transmise printr-un canal de televiziune, desigur. Prin Antena3”, a scris, miercuri, Elena Udrea.

Democrat-liberala conchide într-o notă ironică: „Oare va veni vremea când vom putea afla şi noi conţinutul discuţiilor dintre Preşedintele SUA şi cel al României? Cred că nu, pentru că Antonescu nu va câştiga alegerile”.

Tot miercuri, Udrea, care intenţionează să candideze pentru un post de conducere în principalul partid de opoziţie - PDL -, a spus că cel care forţează devansarea alegerilor prezidenţiale este chiar preşedintele Senatului, fiindcă acestuia nu-i convine să fie vioara a doua în USL.

„În loc să se ocupe de găsirea soluţiilor pentru ca românii să o ducă mai bine, aşa cum au promis în campania electorală, USL are ca principală grijă să îşi asigure pârghiile care să-i păstreze la putere chiar şi în momentul în care românii nu îi vor mai vrea, înţelegând că au fost minţiţi. Aşa se face că au forţat un statut al parlamentarilor care-i protejează pe aceştia de Justiţie, pregătesc reorganizarea administrativ-teritorială pentru a-şi consolida puterea în teritoriu prin înscăunarea baronilor locali ca baroni regionali, o lege electorală prin care să poată obţine un număr majoritar de parlamentari şi atunci când nu vor mai fi votaţi de ceţăţeni, aşa cum a fost cazul Legii electorale actuale, făcute de ei în 2008 şi, bineînţeles, o modificare rapidă a Constituţiei, pentru a rezolva problema tranşarii puterii între Premier şi Preşedinte, aceasta dacă Antonescu va mai fi candidatul USL la Presedinţia României, dar şi ca să modifice prevederile care garantează independenţa justiţiei”, a declarat fostul ministru al Turismului, miercuri, pentru Mediafax.

Preşedintele Băsescu, premierul Ponta şi preşedinţii celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, au avut o întâlnire marţi seară la Senat. Informaţia a fost divulgată prima oară de ministrul Daniel Chiţoiu, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea TV.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că marţi seară a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu la Senat, pe tema MCV, la solicitarea şefului statului, ideea comasării alegerilor, susţinută de USL, fiind evocată de către premier.

„Domnul Băsescu a solicitat o întâlnire cu premierul şi preşedinţii celor două Camere, pe tema MCV. A avut loc aseară această întâlnire la Senat, subiectul acesta a fost, şi anume apropiatul raport pe MCV, măsurile legislative care sunt aferente unui asemenea subiect, contextul în care el se discută, nimic spectaculos, lucruri normale", a declarat Antonescu, miercuri, într-o intervanţie telefonică la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite