Elena Udrea: „PDL trebuie să fie pregătit să revină la guvernare chiar şi înainte de alegeri. E posibilă o alianţă cu PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea s-a întâlnit cu membrii PDL Vâlcea. FOTO Laurenţiu Ionescu
Elena Udrea s-a întâlnit cu membrii PDL Vâlcea. FOTO Laurenţiu Ionescu

Elena Udrea s-a întâlnit, astăzi, la Râmnicu Vâlcea, cu peste 200 de membri PDL din judeţ. Deputatul le-a transmis acestora că prin atitudine, forţă şi muncă poate ajunge la şefia partidului, iar până în 2016, PDL trebuie să se întoarcă la guvernare.

La întâlnirea de la Vâlcea, Elena Udrea a comentat faptul că Victor Ponta a „tăiat panglicile“ pentru investiţiile sale pe Valea Prahovei, la FOTE, dar a vorbit şi despre viitorul partidului pe care vrea să-l conducă.

Elena Udrea s-a plâns de faptul că USL i-a criticat toate proiectele şi apoi, la finalizarea acestora, au tăiat panglici şi s-au lăudat. „La FOTE, Festivalul Olimpic care s-a închis pe 22, desfăşurat pe Valea Prahovei şi în Braşov, a venit domnul Ponta şi l-a deschis. Trei ani de zile am muncit să construim pârtii, trambuline. Când ei schiază în afara României văd lucrurile astea, însă în România trebuie să-i critice pe cei care au făcut. S-au dus acolo după ce trei ani au tocat cum risipeşte Udrea banii şi Guvernul Boc, la fel. Acum s-au dus şi au tăiat panglici, au deschis cel mai mare festival olimpic, cea mai mare competiţie desfăşurată în România şi a fost momentul lor de glorie. Acestea sunt realităţile pe care a trebuit să le spunem românilor“, a declarat Elena Udrea.

Despre Băsescu şi „Băsescu în fustă“

Pe data de 23 martie se va juca soarta partidului, iar partidul trebuie să aibă în frunte un om care se aseamănă cu membrii“, le-a spus Udrea membrilor de partid din Vâlcea.

De asemenea, deputatul PDL a subliniat că tot ce s-a întâmplat serios în istoria partidului a depins foarte mult şi de reuşita preşedintelui României, Traian Băsescu, iar de acum înainte trebuie găsită o nouă locomotivă pentru formaţiune. „Ştim cu toţii că peste doi ani de zile, preşedintele îşi încheie mandatul, iar PDL va trebui să fie pregătit să câştige alegerile de unul singur. Va fi greu să mai găsim o locomotivă pe care am avut-o în ultimii 10 ani, aşa că va trebui să câştigăm cu efortul fiecăruia dintre noi“, a menţinat deputatul PDL.

Iuliana Moise, preşedinta organizaţiei de femei a PDL Vâlcea, a comentat şi ea privitor la locomotive. „Mie una mi-a plăcut comparaţia lui Ponta să avem o locomotivă «Traian Băsescu» în fustă. Fie ca Elena Udrea să fie locomotiva PDL-ului“.

Despre Blaga

Întrebată de ce crede că va câştiga în faţa lui Vasile Blaga şefia Partidului Democrat Liberal, Elena Udrea a declarat: „A avut opt luni să înceapă… şi vedem că partidul scade (n.r. în sondaje)“.

Udrea le-a spus membrilor vâlceni că ei trebuie să fie cei care decid cine va fi viitorul preşedinte al partidului, înţepându-l, totuşi, pe liderul Dorel Jurcan, prezent şi el la întâlnire, şi care săptămâna trecută anunţase că-l va susţine pe Vasile Blaga, iar acum îşi arată susţinerea pentru ea. „Vreau şi am propus că la convenţia naţională să voteze baza partidului, nu că nu aş avea încredere în Dorel Jurcan (n.r. liderul organizaţiei PDL Vâlcea). Doamne fereşte! (aplauze). Dar cei care trebuie să voteze sunteţi voi, baza partidului“.

Săptămâna trecută, Dorel Jurcan, liderul PDL Vâlcea, considera inoportună susţinerea făţisă a lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea, la şedia PDL. „Vă spun că vom insista pe varianta Blaga la alegeri. Ne-a uimit şi pe noi ieşirea preşedintelui Băsescu şi propunerea făţişă a Elenei Udrea, dar considerăm că Vasile Blaga nu a apucat să îşi ducă la îndeplinire planurile din vară din cauza agitaţiei pricinuite de referendumul pentru demiterea preşedintelui. Apoi a urmat confruntarea electorală pentru alegerile parlamentare, din care am ieşit cu un rezultat slab, dar nu cred că se impune o schimbare a preşedintelui de partid”, declara Dorel Jurcan, luni, 18 februarie. În cinci ziles-a răzgândit, declarându-şi susţinerea pentru Elena Udrea.

Despre o posibilă alianţă cu PNL

„PDL trebuie să fie pregătit înainte de 2016. Scena politică este în mişcare. Este posibil să asistăm la ruperea USL. PDL trebuie să fie pregătit de a reveni la guvernare chiar şi înainte de alegeri, dar numai ca partener puternic într-o alianţă. Noi suntem un partid de centru-dreapta. Alianţa, din punct de vedere doctrinar, poate să fie cu Partidul Naţional Liberal. Lucrurile trebuiesc evaluate la momentul în care se vor petrece. PDL trebuie să fie pregătit să intre la guvernare atunci când USL se va desfiinţa“, a declarat Udrea.

De asemenea, ea a comentat şi noua „achiziţie“ a PNL, primarul Sibiului, Klaus Ionhannis. „A fost o manevră bună, însă ei au destule probleme. Astfel de oameni trebuie să atragem şi joi în PDL“, a comentat Udrea.

La întâlnirea de la Vâlcea a participat Consiliul Judeţean de Coordonare PDL Vâlcea, inclusiv liderul PDL Vâlcea, Dorel Jurcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite