Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară FOTO David Muntean
Elena Udrea s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară FOTO David Muntean

Deputatul Elena Udrea a demisionat din PDL, după 10 ani petrecuţi în rândul formaţiunii, şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, anunţ confirmat recent şi de Eugen Tomac. Fostul ministru al Dezvoltării a reproşat conducerii PDL faptul că nu a susţinut proiectul de unificare a dreptei.

Elena Udrea a demisionat din PDL şi se va alătura partidului Mişcarea Populară, proaspăt intrat în rândul formaţiunilor politice,potrivit unui anunţ formulat de Udrea, alături de Tomac. Udrea s-a arătat nemulţumită de faptul că liderii PDL au hotărât ca partidul să meragă singur la alegerile europarlamentare şi s-a decis să plece. Totodată, Udrea le-a reproşat celor din vârful PDL faptul că au făcut o palidă opoziţie majorităţii USL.

„Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă. Mă despart de un partid alături de care am avut succese, am dat cel mai bun Guvern al României, am câştigat Preşedinţia României împreună cu Traian Băsescu, dar aleg, după 10 ani de politică, să rămân într-o echipă. Acum 10 ani, mă alăturam celui mai frumos proiect politic din România ultimilor 24 de ani, un proiect care era condus de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan. A fost nu numai singurul proiect autentic de dreapta, ci şi cel care a reuşit să învingă stânga pesedistă, a  adus o guvernare de dreapta în 2004 şi a dat startul unor reforme care continuă şi azi. Am ales să fiu consecventă cu lupta mea de 10 ani în politică şi să continui să cred că se poate să trăim într-o Românie mai bună, cu atât mai mult astăzi, când vedem o ţară care a încăput pe mâna USL“, a explicat Udrea decizia de a se alătura PMP.

Totodată, ea a arătat că este nevoie de revigorarea opoziţiei în România şi a opinat că “vocea opoziţiei este vocea lui Traian Băsescu”.

„Nu avem o opoziţie puternică în acest moment. Vocea opoziţiei este vocea lui Traian Băsescu. Este nevoie de o forţă politică în stare să se opună USL, curajoasă, care să facă opoziţie, în stare să nu pactizeze cu USL. Astfel de oameni politici se găsesc peste tot azi şi alături de ei pot veni mulţi din cei care privesc la politică fără încredere şi aşteaptă să se dea un semnal că se mai doreşte să se lupte pentru o Românie ca afară. O astfel de forţă politică eu cred că este Mişcarea Populară“, a arătat Udrea.

Totodată, ea a explicat motivele deciziei de a demisiona din PDL: democrat-liberalii s-au dezis de preşedintele Traian Băsescu.

„În PDL, astăzi, există un curent – cel care conduce acest partid – care s-a dezis în ultimul timp de propria istorie de succes, de propria guvernare, de lucrurile bune care s-au făcut în guvernarea PDL. Şi mai grav, s-a dezis de Traian Băsescu! Tot în PDL există mulţi oameni care au muncit ca proiectele lui Băsescu să fie puse în practică“, a mai spus ea.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Traian Băsescu varianta înscrierii în PMP, Udrea a admis că au existat astfel de discuţii.

„Preşedintele Traian Băsescu ne-a atras atenţia că este un proiect greu, în care vii să munceşti şi în care rezultatele depind de cât de multă pasiune pui. Adică exact ce îmi doresc eu să fac în politică“, a declarat ea.

Varianta PDL

De partea cealaltă, tabără lui Vasile Blaga se pregătea să o excludă pe Udrea din partid, sâmbătă, în cadrul Colegiului director al partidului, care va avea loc la Braşov, aşa cum spuneau surse apropiate conducerii partidului. Liderii PDL au avertizat-o de mai multe ori pe ELena Udrea să nu mai facă declaraţii împotriva partidului. Ieri seară, imediat după ce Mişcarea Populară a fost înregistrat oficial ca partid, Elena Udrea a salutat decizia şi a avertizat că mai mulţi democrat-liberali ar putea trece în formaţiunea condusă de Eugen Tomac. 

"Mă bucur, pentru că era nevoie de o voce puternică a Opoziţiei. (...) Altept ca Partidul Mişcarea Populara să facă un altfel de politică, cu siguranţă PMP va face o adevarată Opozitie la USL. Mulţi din PDL vor sa fie într-un proiect care să fie o adevarata opozitie la PSD, care sa poată da preşedintele Romaniei în 2014, care sa continue viziunea lui Traian Băsescu", a declarat Udrea, la Realitatea TV. 

Conducerea PDL s-a simţit deranjată de această declaraţie şi a pregătit excluderea fostului ministru al Dezvoltării din partid. Elena Udrea a fost invitată sâmbătă să-şi susţină cauza în faţa conducerii PDL.

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Ialomiţeanu, îi transmite Elenei Udrea că trebuie să susţină proiectul PDL, nu alt partid. „Atât timp cât este înscrisă în PDL, Elena Udrea trebuie să facă politica acestui partid, să suţină proiectul nostru comun, care înseamnă câştigarea alegerilor prezidenţiale cu Cătălin predouiu candidat. Asta trebuie să înţeleagă Elena Udrea. Dacă nu va susţine acest proiect, ne gândim şi la alte măsuri“, a spus Ialomiţeanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite