Elena Udrea: „Numirea lui Anastasiu ca Avocat al Poporului încalcă solicitarea Comisiei Europene”

Elena Udrea: „Numirea lui Anastasiu ca Avocat al Poporului încalcă solicitarea Comisiei Europene”

Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că propunerea USL pentru Avocatul Poporului „nu respectă recomandarea Comisiei Europene” şi aminteşte că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut ca Avocatul Poporului să fie „agreat de toate partidele”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Propunerea USL pentru Avocatul Poprului nu respecta recomandarea Comisiei Europene. După ce în această vară, printr-o forţare a Constituţiei de către majoritatea parlamentară USL a fost demis Gheorghe Iancu din această funcţie, Barroso a cerut printre altele, în celebra lista pe care i-a înmânat-o lui Ponta la Bruxelles, numirea unui Avocat al Poporului agreat de toate partidele politice şi nu impunerea unuia apropiat de putere”, a scris Elena Udrea, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Democrat-liberala consideră că prin numirea lui Crişu Anastasiu „solicitarea Comsiei Europene este încălcată, având în vedere trecutul acestuia”. Udrea aminteşte că în 2002, pe vremea când era procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi, Anastasiu, „executând un ordin politici al puterii de atunci PSD”, i-a imputat Primarului Capitalei, Traian Băsescu, un prejudiciu constând din plăţi în care acesta acceptase să fie făcute de către instituţii pentru lucruri la Pasajul Basarab”, acuzaţie dovedită ulterior ca fiind ”un atac al Guvernului Năstase” către actualul preşedinte al României.

În aceste condiţii este evident că numirea domnului Anastasiu este contrară cerinţei Comisiei Europene care doreşte în această funcţie o persoană care să nu fie obedienta politic, mai ales unei puteri ce riscă să devină discreţionara din cauza majorităţii pe care se bazează”, a mai scris Udrea pe Facebook.

Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului au validat, marţi, propunerea PSD pentru funcţia de Avocat al Poporului în persoana lui Crişu Anastasiu, care a obţinut 20 de voturi din partea parlamentarilor jurişti la finalul audierii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările